Hjälp för dig som arbetsökande - CS Jobb


 1. Har du glömt bort ditt lösenord?
 2. Skapa konto
 3. Mina verktyg
 4. Mina CV
 5. Mina sparade jobb
 6. Profil
 7. Ändra kontoinformation
 8. Sökfunktioner
 9. Skapa en ny jobbevakning
 10. Sökresultat

Har du glömt bort ditt lösenord?
Fyll i din e-postadress, som även fungerar som ditt användar-ID. Ditt lösenord skickades till dig via e-post när du skapade ditt konto. Om du har glömt bort lösenordet klickar du på länken ”Glömt bort ditt lösenord?” och fyller i din e-postadress. Klicka på knappen ”Mejla lösenord” så kommer ett nytt lösenord att mejlas till dig.


Om du fyller i en annan e-postadress än den som är kopplad till ditt konto kommer ett felmeddelande att visas.


Skapa Konto
Om du vill skapa ett konto klickar du på knappen ”Skapa konto”. Fyll i informationen och klicka på knappen så får du tillgång till kontot direkt.Ändra kontoinformation
När du skapat ett konto kan du ändra i informationen och även byta lösenord. Mer information finns under avdelningen Min profil.
När du är inloggad kommer du att ha stor hjälp av navigationsmenyn längst upp på sidan. Klicka på varje menyflik för att komma till Mina verktyg, Sök jobb, CV eller Sparade jobb. Du loggar ut genom att klicka på utloggningslänken ovanför navigationsmenyn.Mina verktyg
I Mina verktyg hanterar du ditt konto och de ansökningar du gör. På sidan hittar du alla verktyg du kan använda:
 • Sparade sökningar/jobbevakningar – Här kan du se en sammanfattning av dina sparade sökningar och de jobbevakningar du begärt.
 • CV – Ta fram de CV du skapat och se direkt hur många gånger någon tittat på respektive CV.
 • Sparade jobb – Se de jobb du sparat för uppföljning.
 • Snabbsökning – sök direkt efter jobb som matchar dina kriterier.

En sammanfattning av dina sparade sökningar visas på sidan Mina verktyg.


För att se alla sparade sökningar klickar du på länken ”Se alla sökningar”. Om du vill se mer detaljerad information om en sökning klickar du på sökningens namn. Där kan du också ändra informationen. Mer information om hur du ändrar i en sparad sökning hittar du under avdelningen ”Sök jobb”.

Mina CV
Du kan se en sammanställning av alla CV du har sparat. Från sidan Jobbcenter kan du hantera sparade cv genom att klicka på länken ”CV-hantering”. Du kan också lägga till ett nytt cv eller ändra i ett befintligt genom att klicka på ikonen . Mer information finns i avdelningen ”Mina CV”.


Mina sparade jobb
Ta fram en sammanställning av de jobb du vill bevaka. För att titta på alla jobb du sparat, klickar du på länken ”Se alla sparade jobb” och för att se detaljerad information om ett jobb klickar du på länken för det jobbet. Mer information finns under avdelningen ”Mina sparade jobb”.


Snabbsökning
Snabbsökning hittar direkt alla jobb som uppfyller dina krav. Vill du göra en mer specifik sökning klickar du på länken ”Avancerad sökning”. Mer om avancerad sökning hittar du här.
Du kan också spara sökningar och göra om dem. Du hittar de sökningar du gjort under menyn Sparade sökningar.

Profil

Ändra kontoinformation
Klicka på Min profil om du vill ändra din kontoinformation. Där finns bland annat ditt användar-id (din mejladress) och ditt lösenord.
För att det ska vara så säkert som möjligt så kan du inte se ditt lösenord, men du kan ändra det när du loggat in. Gör ändringarna på sidan Ändra profil och klicka på knappen när du är klar.
Tänk bara på att:
 • Den adress som är kopplad till kontot är ditt användar-id och samma mejladress kan bara kopplas till ett konto.
 • Lösenordet måste vara minst 6 tecken långt och skiljer på små och stora bokstäver.


Sökfunktioner


Snabbsökning
Fyll i nyckelord och platser för att hitta jobben du vill ha direkt med snabbsökningen.

Avancerad sökning
De mest relevanta resultaten får du om du anger detaljerade sökkriterier i Avancerad sökning. Avancerad sökning består av flera olika delar.

1. Nyckelord.
Letar efter de nyckelord du anger, som antingen kan finnas i platsannonsens titel eller i texten. Om du vet vilken titel de jobb du letar efter har så kan du använda sökrutan ”Sök enbart jobbtitlar”. Om du anger samma nyckelord i rutan ”Sök allt innehåll” så får du fler träffar, men de är förmodligen inte är lika specifika.


Tips när du söker efter nyckelord:
 • Starta sökningen så brett som möjligt och specificera efter hand. Välj ut några alternativ efter den första sökningen. I stället för att söka på ”kvalitetskontroll, mjukvara, test, arbetsledare”, är det bättre att välja ”mjukvara, arbetsledare” första gången, och söka igenom hela innehållet, utan att ange något geografiskt område. När du ser vilka resultat du får kan du begränsa sökningen geografiskt, lägg till fler och fler kriterier för att få fram det jobb du vill ha.
 • Använd funktionen ”Uteslut följande ord” så du slipper få med vissa saker i sökningen. Om du till exempel letar efter ett jobb inom marknadsföring men inte vill jobba som säljare väljer du antingen att bara söka efter jobbtitlar och skriver du ”säljare” i rutan ”Uteslut följande ord”. Då slipper du få med de jobbannonser som innehåller ordet ”säljare” i din sökning.
 • När du söker efter begrepp eller titlar som ofta förkortas bör du skriva både förkortningen och hela ordet/begreppet.

2. Välj upp till fem jobbkategorier.
Det är bara de kategorier som visas i spalten till höger som kommer att användas vid sökningen. Markera den kategori du vill använda i listan och klicka på pilen för att flytta den till det högra fönstret eller dubbelklicka för att flytta den automatiskt. Om du inte väljer en kategori, kommer sökningen att gå igenom alla kategorier.


3. Välj dina Jobbpreferenser
, exempelvis typ av jobb och typ av företag. Sökningen gäller bara de jobbtyper som visas i det högra fönstret. Markera den typ av jobb du vill söka efter i listan och klicka på pilen för att flytta den till det högra fönstret eller dubbelklicka för att flytta den automatiskt. Om du inte väljer någon jobbtyp, kommer sökningen att gå igenom alla.


4. Ange vilken typ av företag
du vill söka jobb på. Du kan fylla i företagsnamn, storlek, bransch och typ. Om du är intresserad av att arbeta för ett visst företag anger du det. Sökningen gäller bara de branscher som visas i det högra fönstret. Markera den typ av bransch du vill jobba inom och klicka på pilen för att flytta den till det högra fönstret eller dubbelklicka för att flytta den automatiskt. Om du inte väljer någon bransch, kommer sökningen att gå igenom alla i listan.

5. Sökresultat. Välj hur du vill att resultatet ska presenteras, exempelvis om du vill se de jobb som tillkommit senast eller sista ansökningsdatum. Tänk bara på att en del jobb är svårare att tillsätta än andra, så sista ansökningsdatum kanske inte är lika relevant i alla fall.

Du kan exempelvis välja Rubriker för att bara se rubrikerna på jobbannonserna i resultatet. Om du väljer Utökad får du också se en beskrivning av varje jobb. Klicka på knappen för att starta sökningen.


Företagssökning
Använd företagssökningen om du vet vilket företag eller vilken typ av företag du skulle vilja jobba på. Du kan söka efter företagsnamn, storlek, typ eller bransch. Vet du exakt vilket företag du skulle vilja jobba på fuller du namnet eller ange var och på vilken typ av företag du skulle vilja jobba. Klicka på för att starta sökningen.


Kategorisökning
Ett annat sätt att hitta rätt jobb kan vara att söka igenom olika kategorier av arbeten. När du väljer alternativet Sortera efter kategori visas en lista på tillgängliga kategorier. Klicka på den kategori du är intresserad av och bläddra igenom de jobb som visas.

Sparade sökningar/jobbevakning


Om du vet exakt vilken typ av jobb du är intresserad av kan du spara dina sökkriterier så att du slipper fylla i dem nästa gång du gör en sökning. För varje sparad sökning kan du skapa en jobbevakning som automatiskt kör sökningen och skickar resultatet till dig i ett e-postmeddelande.


Titta på sparade sökningar/jobbevakning
Om du klickar på Sparade sökningar/jobbevakning i huvudmenyn så visas sökningens namn, hur ofta den gjorts och senast resultatet skickats till dig.


Ikoner
 • Ändra i bevakningen genom att klicka på ikonen . På sidan kan du ändra sökkriterier, hur ofta den ska köras eller hur resultatet ska visas. Klicka på knappen för att spara ändringarna. Du kommer även direkt till redigeringsfunktionen om du klickar på jobbevakningens namn.

Om du vill spara en sökning, men inte vill få några meddelanden, väljer du ”Aldrig” i menyn Frekvens. Du kan fortfarande köra sökningen när du vill, men får inga meddelanden.

 • Klicka på ikonen för att köra sökningen med dina sparade kriterier. Sökningen körs varje gång du kickar på ikonen och i resultaten ingår alltid de allra senaste jobbannonserna.
 • Klicka på ikonen för att radera en jobbevakning. Ett meddelande visas som frågar om du verkligen vill radera bevakningen. Klicka på Ok.

Skapa en ny jobbevakning
För att skapa en ny jobbevakning klickar du på ”Lägg till sökning” på sidan med sparade sökningar och jobbevakning.

Sidan Snabbsökning visas. Lägg in dina sökkriterier och kör sökningen. När resultatet visas klickar du på länken ”Spara sökning” ovanför sökresultatet. Då visas ett fönster där du kan spara sökningen.


Ge sökningen ett namn, ange hur ofta du vill köra den och klicka på Spara. Om du vill spara en sökning, men inte få några meddelanden, så väljer du Aldrig i menyn Frekvens.
Tänk på att du kan spara en sökning från vilken sidan med sökresultat som helst, du behöver inte gå till Sparade sökningar/Jobbevakning för att göra det.


Sökresultat
Sökresultat visas så fort du gör en sökning. Antalet uppfyller dina kriterier visas i överkanten på resultatsidan, tillsammans med de kriterier du angett.

Om din sökning inte ger några resultat visas meddelandet ”Inga jobb hittades”. Läs ”Tips för jobbsökning” i listan med vanliga frågor och svar.
Du kan växla mellan att titta på resultatet i enkel eller utökad form. På sidan med sökresultatet kan du ändra sökningen, göra en ny eller spara den du nyss gjort. Mer information finns under avdelningen Sparade sökningar/jobbevakning.


Ordna sökresultaten som du vill ha dem. Standardinställningen är sortering efter relevans, det vill säga hur väl resultatet stämmer överens med dina kriterier.
 • Relevans bestäms av de sökkriterier du angett
 • Sökorden viktas beroende på hur ofta de förekommer i de jobbannonser som finns i databasen.
 • De ord som används sällan viktas högre än de som används ofta, vilket gör att jobbannonser där mer sällan använda ord finns får en högre relevans i sökningen.
Till exempel om orden ”nanoteknik” och ”analytiker” ingår i en sökning så kommer alla jobb där ordet ”nanoteknik” ingår, att visas först och jobb där ”analytiker” ingår att visas efter dem.


Titta på en jobbannons
När dina resultat visas kan du ta fram detaljerna om varje jobb, antingen genom att klicka på annonsrubriken eller på länken ”Mer detaljer”. Du kan också ta fram arbetsgivarens profil genom att klicka på företagsnamnet.
För att spara annonsen klickar du på länken ”Jobbevakning”. Mer om den här funktionen hittar du under avdelningen Jobbevakning.


Detaljerad jobbeskrivning

Sidan med detaljerade beskrivningar av annonserna visar alla detaljer, exempelvis en länk som du kan klicka på för att söka jobbet. Om du loggar in på ditt konto kan du skriva ut annonsen. Du kan också ta fram företagets profil och alla jobbannonser som företaget lagt upp.

• Klicka på snabbinloggningen för att spara jobbet i din bevakningsmapp eller för att skicka det vidare till en vän. Du måste vara inloggad för att göra det.
• Klicka på knappen Skriv ut för att se annonsen i utskriftsformat.

• Företagets profil visas om du klickar på företagsnamnet.
• Om du är intresserad av att jobba på företaget, men kanske inte av just det aktuella jobbet, klickar du på länken ”Visa alla jobb hos denna arbetsgivare”.Söka jobb
När du hittat ett jobb du är intresserad av kan du söka det på ett antal olika sätt, fast arbetsgivaren talar ofta om i annonsen hur du ska göra för att söka jobbet.

• Sök jobbet via ditt konto.
• Sök jobbet på arbetsgivarens webbsajt.
• Sök jobbet genom att skicka e-post, faxa eller ringa.

Sök jobb via ditt konto
För att söka ett jobb via ditt konto måste du vara inloggad. Om du inte är inloggad när du tar fram den detaljerade informationen om jobbet, kommer ett meddelande att visas som ber dig logga in.

Om du loggar in genom att klicka på länken kommer du tillbaka till samma sida efter inloggningen.


Välj vilket av dina CV du vill använda och klicka på knappen ”Sök jobbet nu”.


Ansökningsformulär
En del arbetsgivare kopplar ett ansökningsformulär till sina annonser. Du kommer till formuläret när du klickar på knappen . Även om det inte är ett krav att fylla i formuläret kan det vara ett bra sätt att presentera sig för en presumtiv arbetsgivare. Svara på frågorna och klicka på när du är klar.


Personligt brev
När du fyllt i formuläret, om det fanns ett sådant kopplat till jobbannonsen, valt ett CV och skickat iväg din ansökan, så kommer du att bli ombett att välja ett personligt brev. Om du har flera sådana väljer du det som passar, eller också skriver du ett brev direkt på sidan. Du kan också klistra in ett brev från ett worddokument. Om det behövs kan du formatera texten med de verktyg som finns på sidan.

Skriv in din e-postadress i fältet ”Skicka e-post till” om du vill se hur ditt personliga brev och cv kommer att visas för arbetsgivaren. Knappen sitter under textformateringsverktygen. Innan du skickar iväg din ansökan bör du förhandsgranska det CV du valt. Om du vill ändra något i ditt CV, klickar du på länken Ändra intill ditt CV. Gör dina ändringar och klicka på knappen Fortsätt, för att komma tillbaka till sidan där du skickar in din ansökan.

Klicka på knappen Sök jobb när du är nöjd med ditt CV och det personliga brevet.


Sök jobbet på arbetsgivarens sajt
En del arbetsgivare vill samla jobbansökningar på sina egna webbsajter. Om så är fallet kommer du att skickas vidare till arbetsgivarens sajt när du klickar på knappen . Vilken information du ombeds lämna där varierar från arbetsgivare till arbetsgivare. Om det inte fungerar bör du kontakta företaget direkt.Andra arbetsgivare vill i stället att du lämnar information via e-post, fax eller telefon. Följ arbetsgivarens anvisningar och använd den metod de föredrar.

TIPS: Om du ansöker via e-post, lägg in ditt personliga brev i e-postmeddelandet och bifoga ditt cv som ett tillägg. Om du använder en av de fria e-posttjänsterna som Yahoo eller Hotmail, rekommenderar vi att du skapar ett användar-id med ditt eget namn, eller en del av ditt namn, i stället för ett alias eller smeknamn. Till exempel är andersandersson@epost.se ett bättre alternativ än apan2006@epost.se.


Hantera CV
Med denna funktion kan du ta fram och ändra i alla CV som är kopplade till ditt konto. Klicka på snabblänken ”Hantera CV” om du vill se en lista på de CV du har skapat. Klicka på CV-namnet för att se och ändra i ett specifikt CV. Du kan också klicka på redigera-ikonen för att komma till redigeringssidan.
Använd kopiera-ikonen om du vill skapa en kopia av ett CV. Det är en användbar funktion om du vill göra ändringar i ett CV du har och samtidigt behålla originalversionen. Om du vill radera ett CV klickar du på papperskorgen .

På CV-sidan kan du dina inställningar för vem som får titta på ett visst CV, när det senast ändrades och hur många presumtiva arbetsgivare som tittat på det, samt hur många jobb du använt det för. Om någon har varit inne och tittat på ditt CV går det att ställa om räkneverket på noll. Klicka på knappen Återställ om du vill se hur många som varit inne nästa gång du återkommer till sidan.

Om du klickar på knappen ”Sökta jobb” så kommer du till en sida med jobbsökningshistorik. Mer information om den finns under avdelningen ”Mina verktyg”.

Tänk på:
• Det maximala antalet CV per konto är tio.
• Om du importerat ett CV går det inte att ändra eller kopiera.

Lägg up ett CV från CV-verktyget genom att klicka på länken ”Lägg till CV”.
Lägg till CV
Du kan lägga till ett CV till ditt konto på två sätt. Det ena är att skapa ett nytt CV genom vårt CV-verktyg eller också kan du klistra in ett CV från ett worddokument. Vi rekommenderar att du använder CV-verktyget eftersom det är utformat för att underlätta processen och speciellt tar hänsyn till de områden som arbetsgivare är intresserade av och gör det enklare för dem att hitta sökande med rätt kvalifikationer.

Klicka på om du vill använda CV-verktyget. Om du vill klistra in ett befintligt CV från Word klickar du istället på .

CV-verktyget
Vi rekommenderar dig att använda CV-verktyget om du vill skapa ett CV som verkligen täcker alla områden som arbetsgivare är intresserade av.
1. Ge ditt CV ett namn och ange vem som ska få titta på det. Privata CV visas inte när arbetsgivare gör sökningar, men du kan ändå använda dem när du söker jobb. Då kan bara den arbetsgivare du skickat ditt CV till se det. Konfidentiella CV kan arbetsgivarna se, men däremot visas varken din kontaktinformation eller ditt namn. I sökbara CV kan alla arbetsgivare se din kontaktinformation och ditt namn.


2. Lägg in din kontaktinformation. En del av innehållet i kontaktinformationen baseras på det som står i din profil. Om du ändrar i kontaktinformationen påverkar det inte din kontoinformation. All information på sidan är tillgänglig för arbetsgivare (om du ställt in status på Sökbar).3. Lägg in ytterligare information, börja med din bakgrund och erfarenhet. Lägg in de språk du behärskar genom att dubbelklicka på språket i fönstret till vänster, så att det visas i fönstret till höger. Du kan också markera språket och använda pilen om du vill flytta språket till det högra fönstret.4. Sedan fyller du i informationen om det jobb du vill ha. Exempelvis vilken lön du skulle vilja ha, om du skulle kunna tänka dig att flytta och i så fall vart, etc. Klicka på knappen ”Fortsätt” när du lagt in informationen.
Om du vill att arbetstider, jobbkategori och bransch ska vara sökbara måste du lägga till informationen i det högra fönstret. Lägg in den information du vill ha med genom att dubbelklicka i fönstret till vänster, så att informationen visas i fönstret till höger. Du kan också markera rätt värde och använda pilen om du vill flytta det till det högra fönstret. Markera flera värden samtidigt genom att hålla nere ctrl-tangenten.5. Lägg in din arbetslivserfarenhet. Använd fältet beskrivning för att ange dina arbetsuppgifter och ansvarsområden vid varje anställning. Du kan använda verktygen under textfältet för att formatera din text. Välj Spara och fortsätt för att lägga in fler anställningar. Upprepa för alla anställningar du vill lägga in i ditt CV. När du lagt in alla, klickar du på knappen Fortsätt. Dina anställningar kommer att sorteras från den senaste och bakåt i tiden, beroende på vilka datum du lagt in.6. Sedan lägger du in dina utbildningar. Beskriv var och en i textfältet. Du kan använda verktygen under textfältet för att formatera din text. Välj Spara och fortsätt för att lägga in fler kurser och utbildningar. Upprepa för dem du vill lägga in i ditt CV. När du lagt in alla, klickar du på knappen Fortsätt. Dina kurser och utbildningar kommer att sorteras från den senaste och bakåt i tiden, beroende på vilka datum du lagt in.
7. Lägg in vilka specialkunskaper du har och hur bra du anser dig vara på dem.


8. Förhandsgranska ditt CV. Varje avdelning har en separat länk som du kan klicka på om du vill ändra i en specifik del. Klicka på knappen om du är nöjd. Ditt CV är nu klart och visas på sidan där du kan hantera dina CV.


Klistra in CV
Om du redan har ett CV som du vill använda kan du klistra in det i CV-verktyget.
Välj alternativet på sidan Lägg till CV. Följ instruktionerna nedan.
1. Ge ditt CV ett namn och ange status, det vill säga vem som ska få titta på det. Privata CV visas inte när arbetsgivare gör sökningar, men du kan ändå använda dem när du söker jobb. Då kan bara den arbetsgivare du skickat ditt CV till se det. Konfidentiella CV kan arbetsgivarna se, men däremot visas varken din kontaktinformation eller ditt namn. OBS! Om du har lagt in kontaktinformation i den text du klistrar in måste du ta bort den.

I sökbara CV kan alla arbetsgivare se din kontaktinformation och ditt namn.2. Klistra in din CV-text i den ruta som visas. Enklare formatering kommer att kopieras. Du kan ändra formatering med verktygen nedanför textfältet.
3. Lägg in din kontaktinformation. En del av innehållet i kontaktinformationen baseras på den information som finns i din profil. Om du ändrar i kontaktinformationen här påverkar det inte din kontoinformation. All information på sidan är tillgänglig för arbetsgivare (om du ställt in status på Sökbar).

4. Lägg in ytterligare information, börja med din bakgrund och erfarenhet. Lägg in de språk du behärskar genom att dubbelklicka på språket i fönstret till vänster, så att det visas i fönstret till höger. Du kan också markera språket och använda pilen om du vill flytta språket till det högra fönstret.
5. Sedan fyller du i informationen om det jobb du vill ha. Exempelvis vilken lön du skulle vilja ha, om du skulle kunna tänka dig att flytta och i så fall vart, etc. Klicka på knappen ”Fortsätt” när du lagt in informationen.
Om du vill att arbetstider, jobbkategori och bransch ska vara sökbara måste du lägga till informationen i det högra fönstret. Lägg in den information du vill ha med genom att dubbelklicka i fönstret till vänster, så att informationen visas i fönstret till höger. Du kan också markera rätt värde och använda pilen om du vill flytta det till det högra fönstret. Markera flera värden samtidigt genom att hålla nere ctrl-tangenten.
6. Förhandsgranska ditt CV. Varje avdelning har en separat länk som du kan klicka på om du vill ändra i en specifik del. Klicka på knappen om du är nöjd. Ditt CV är nu klart och visas på sidan där du kan hantera dina CV.


Dina personliga brev
Hantera personliga brev
Med denna funktion kan du ta fram och ändra i alla personliga brev som är kopplade till ditt konto. Klicka på länken ”Personliga brev” för att se en lista över dem du skapat. Klicka på titeln för att ta fram och ändra i brevet. Du kan även använda redigera-ikonen .
Använd kopiera-ikonen för att skapa en kopia av ett befintligt brev. Det är användbart om du vill göra mindre ändringar i ett brev och samtidigt behålla originalversionen. För att radera ett personligt brev klickar du på papperskorgen . Vid varje brev står det när brevet ändrades senast.


Lägg till personligt brev
För att försäkra dig om att ditt personliga brev är anpassat till det jobb du söker kan du skapa och hantera unika brev för varje jobb. Klicka på länken ”Lägg till personligt brev” överst på sidan med dina personliga brev.

1. Ge brevet ett namn. Namnet visas inte för arbetsgivare, det är bara du som kan se det.
2. Hämta ett brev från din hårddisk med knappen ”Bläddra” eller klistra in det i textrutan på sidan. Du kan hämta worddokument, pdf-filer, eller textfiler. Använd textformateringsverktygen om det behövs. Klicka på när du är klar.
Sparade jobb
Sparade jobb är en mapp där du kan spara jobbannonser som du hittat på sajten men inte vill söka direkt. Du kan spara alla jobb du är intresserad av och bestämma dig för om du vill söka dem eller inte vid ett senare tillfälle.

Gör en sökning efter intressanta jobb. Klicka dig fram till den detaljerade informationen om jobbet. Klicka på knappen under beskrivningen. Ett fönster visas där du kan skriva in en egen anteckning om jobbet. Du måste inte skriva något där, det är bara för din egen organisation. Det du skriver in kommer inte att visas för arbetsgivaren. Klicka på spara när du är klar.Jobbet läggs in i din mapp. Om du gör en sökning och det dyker upp jobb som du redan har sparat kommer ikonen att visas med sökresultatet.


Mina sparade jobb
På sidan Mina sparade jobb kan du se alla jobbannonser du sparat, antingen i mappen Inkorgen eller i en mapp som du skapat själv. Varje jobb du sparar skickas automatiskt till Inkorgen. Därifrån kan du flytta jobbet till en egen mapp.

När ett jobb sparats i Inkorgen kan du ta fram den detaljerade informationen genom att klicka på rubriken. Du kan också se företagsnamnet, vilket datum jobbannonsen lades upp, läsa dina anteckningar och söka jobbet.

Med hjälp av knapparna längst upp i inkorgen kan du flytta ett jobb från en mapp till en annan, skicka annonsen vidare till flera e-postadresser, lägga in anteckningar eller radera annonsen. Kryssa för och markera det jobb du vill flytta eller radera och klicka sedan på rätt knapp.

OBS! När du raderat ett jobb från inkorgen flyttas det till papperskorgen. Du behöver inte riskera att råka radera en jobbannons av misstag. Om du vill radera jobb permanent måste du radera dem från papperskorgen också.

Mina mappar
Förutom Inkorgen kan du skapa egna mappar för de olika jobb du är intresserad av. Under Mina mappar kan du skapa tre nivåer av undermappar för olika typer av jobb eller olika delar av ansökningsprocessen.

Exempel på undermappar
1. Kör en sökning efter ett jobb som säljare och spara alla jobb du är intresserad av.
2. Skapa en mapp som heter Säljjobb under Mina mappar.
a. Klicka på länken ”Ny mapp”.
b. Ge mappen ett namn och klicka på knappen ”Skapa mapp.”


3. Skapa nu två undermappar. En för chefsjobb och en för andra jobb.
a. För muspekaren över mappnamnet ”Säljjobb” så kommer ytterligare en länk för att skapa en ny mapp att visas. Klicka på länken och ge den nya undermappen ett namn.


4. Du kan nu skapa undermappar i upp till tre nivåer.


Flytta jobb mellan mappar
1. Klicka i rutan bredvid jobbrubriken på sidan för sparade jobb. Sedan klickar du på knappen Flytta. En lista med dina mappar visas. Om du för muspekaren över ett mappnamn så visas namnen på eventuella undermappar till höger. När du ser den mapp där du vill placera jobbet, klickar du på den. Ditt sparade jobb flyttas då direkt.


2. Om du vill se alla jobb i en viss undermapp, klickar du på mappnamnet från sidan Mina sparade jobb.


Sökta jobb
I Sökta jobb sparas alla ansökningar du gjort med något av dina sparade CV. Vill du se detaljerad information om jobbet eller det CV du använde klickar du på rubriken eller CV-titeln. Informationen om de jobb du sökt på arbetsgivarnas egna sajter sparas dock inte i ditt konto.

Jag har precis börjat använda sajten, hur hittar jag?

Mina verktyg ger dig en snabb överblick av ditt konto.
Här hittar du alla jobb du har sparat för uppföljning. Ta fram och ändra de jobbevakningar du har.
• Med ikonen gör du om en sparad sökning
• Med ikonen ändrar du i en sparad sökning
• Med ikonen raderar du en sparad sökning

Ta fram och ändra i dina CV. Klicka på för att ändra i ett CV. Via menyfliken ”CV” i huvudmenyn får du tillgång till fler CV-verktyg.
Ta fram och ändra i dina sparade jobb. Klickar du på länken ”Se alla” på verktygssidan kommer du att hitta fler verktyg för sparade jobb.
Med snabbsökningen hittar du direkt de jobb som överensstämmer med dina grundkrav. Under menyn ”Sök jobb” hittar du fler sökfunktioner.
Under länken hittar du onlinehjälpen samt vanliga frågor och svar.
Klicka på för att logga ut från ditt konto.

Hur ändrar jag min kontoinformation?
Gå till Mina verktyg och välj Profil. Där kan du ändra din e-postadress och ditt lösenord. Sedan klickar du på knappen .

Jag kommer inte ihåg mitt lösenord, vad gör jag?
Om du har glömt ditt lösenord och inte kan logga in, klickar du på Glömt lösenordet? vid inloggningen. Skriv in din e-postadress och klicka på knappen. Ett nytt lösenord som skapats av systemet kommer att skickas till dig. När du loggat in med det nya lösenordet kan du ändra det i din profil. Skriver du in fel e-postadress kommer ett felmeddelande att visas.

Hur raderar jag mitt konto?
När du skapat ett konto kan du inte radera det helt och hållet. Inaktiva konton raderas automatiskt sex månader efter den senaste inloggningen. Försöker du logga in efter att kontot raderats måste du skapa ett nytt konto.
Du kan däremot radera dina CV och jobbevakningar.
• Vill du radera CV så klickar du på menyfliken och sedan på papperskorgen intill det CV du vill radera.
• För att radera en sparad jobbevakning går du till Mina verktyg och klickar sedan på ikonen intill den bevakning du vill radera.

Kan jag lägga in ett CV från Word i mitt konto?
Ja. Du kan kopiera och klistra in texten från Worddokument.
• Klicka på knappen och klistra in den information du vill ha med. Mer information finns under avdelningen Lägg till CV.

Hur uppdaterar jag eller ändrar mitt CV?
När du loggat in kan du ändra de fem CV du lagt in senast i Mina verktyg. Klicka bara på ikonen för att ta fram det CV du vill ändra. Om du vill ändra i ett tidigare CV, som du inte kan nå från verktygssidan klickar du bara på CV i huvudmenyn och på ikonen . När du är klar klickar du på Fortsätt för att spara dina ändringar. Observera att du inte kan ändra i de CV som du hämtat från exempelvis Word.

Vad är länken ”Nollställ”?
Varje gång en arbetsgivare tittar på ditt CV räknas det i ditt konto. Om du vill se hur många gånger någon tittat på dina CV under en viss period kan du nollställa räknaren. Räkneverket kommer dock inte att visas om ingen tittat på ditt CV.

Hur kan jag välja flera kategorier när jag publicerar mitt CV?
För att välja flera kategorier klickar du på den första. Välj sedan resten genom att hålla nere ctrl samtidigt som du klickar på de kategorier du vill lägga till.

Tar räknaren med de jobb jag söker?
De jobb du söker kommer att visas i foldern Sökta jobb på sidan Sparade jobb. Räkneverket håller bara koll på hur många gånger arbetsgivare tittat på ditt CV efter en sökning i databasen. När du söker ett jobb räknas det inte på ditt räkneverk för sidvisningar eftersom arbetsgivaren får ditt CV via e-post.

Kan jag se vilka arbetsgivare som tittat på mitt CV?
Nej, vi kan inte hålla reda på vem som tittat på olika CV. De presumtiva arbetsgivare som prenumererar på våra tjänster vill vara anonyma i det här fallet och vi följer deras önskan. Arbetsgivaren kommer att kontakta dig om dina kvalifikationer möter deras behov.
Om oss

Fler kanaler
Vårt nyhetsbrev
Please don't insert text in the box below!
Kontakta oss

Ring till 08-453 63 00.
Skicka gärna e-post till: csjobb@idg.se

Postadressen är:
CS Jobb, 106 78 Stockholm