Har du någon uppfattning om vad som är allmän praxis i USA bland (multinationella) företag när det gäller tillämpning av begreppet "Dual Intent"? Jag jobbar för ett multinationellt företag med verksamhet i bland annat USA och undersöker möjligheten att relokera till ett kontor utomlands, men är i så fall troligtvis intresserad att stanna längre än vad ett L-1 visum medger.

Om jag förstått det hela rätt så medger ett L-1 visum endast att man arbetar för den arbetsgivare som hjälpt till att utfärda visumet. På längre sikt kan det även användas som språngbräda om man vill ansöka om att få stanna och leva en längre tid i landet och eventuellt arbeta för en annan arbetsgivare.

Kan det finnas risk att ett L-1 visum kan bli indraget om det uppdagas att man vill utnyttja möjligheten med Dual Intent? Hur ser arbetsgivare på att man utnyttjar ett L-1 visum som språngbräda... är det vanligt?

Tack på förhand!Svar: Det stammer att L-1 ar kopplad till din arbetsgivare. Efter att ditt L-1 har gatt ut sa kan du med hjalp av din arbetsgivare ansoka om permanent uppehallstillstand. Vanligvis betalar arbetsgivaren denna kostnad och du forbinder dig att stanna vid din arbtesgivare 1-2 ar. Dock har har du frihet att flytta och jabba for vem du vill efter att du har fatt permanent uppehallstillstand. Du kan inte forlora ditt visum pga av dual-intent, savida inte din arbetsgivare avskedar dig.

/Gustav