Hej Helge,
det var flera frågor på en gång så vi tar dem en i taget.

Fråga: "Hur finner man och söker jobb i Tyskland?"
Svar: På samma sätt som i Sverige - kontakter, spontanansökan och platsannonser (rangordnat efter potential). Se mina svar på andra frågor om vilka jobbsiter som är bra.

Fråga: "Krävs det att man kan tyska?"
Svar: Normalt sett ja, men speciellt inom IT brukar det gå bra med engelska. Självklart blir vardagen på arbetsplatsen bekvämare när du lärt dig lite tyska.

Fråga: "Vilket område är bäst att söka på med avseende löne, boende och andra levnads kostnader?"
Svar: Om du menar geografiskt område så hänger nivån på lön ihop med levnadsomkostnaderna. Det betyder att lönerna är högst i forna Västtyskland (och städerna München, Hamburg, Frankfurt och sen Düsseldorf och Stuttgart). I forna Östtyskland, t.ex. Berlin, är lönerna låga och levnadsomkostnaderna låga (relativt sett). Menar du området inbyggda system avgörs säkert ersättningen av utbud och efterfrågan, men lönerna ligger generellt högre i Tyskland än i Sverige.

Fråga: "Finns det andra länder som satsar på utveckling och forskning?"
Svar: Det låter som en personlig reflektion som blir svår att besvara. Tyskland satsar på FoU, men inte i samma utsträckning som Kina och Sydkorea. Det går säkert att söka efter mer information på någon sökmotor.

Lycka till med jobbsökandet.

Henrik

Henrik Patzer är Konsult med inriktning på ehandel, internationell expansion och organisation av IT. Tillbringat 5 år i Frankfurt am Main och arbetat med försäljning och produktutveckling åt svenska och tyska företag. Studerat i Uppsala och Karlsruhe.