FRÅGA:
Jag tycker inte alls att jag får någon respons från min chef.

Skulle gärna vilja ta ett större ansvar och bli "chef" själv men det verkar inte som att han tycker det och då blir det inget av det.

Har i utvecklingssamtal sagt att jag skulle vilja utvecklas mer och lära mig mer om ledarskap, kanske som projektledare till att börja med, men jag tycker hela tiden att han slingrar sig undan.

Har föreslagit en utbildning som han skulle titta på men som han inte givit svar om.

Jag jobbar sedan fyra år på en utvecklingsavdelning på ett ganska stort industriföretag och känner att jag har fastnat totalt i karriären. Nu börjar jag ledsna.

Han kanske inte tror att jag skulle klara det?
Hur tycker du att jag ska göra?

SVAR :
Det verkar som din chef inte lyssnar riktigt. Har du lagt fram det så som du beskriver tycker jag verkligen att det tyder på en ambition och vilja att utvecklas.
Det kan i och för sig vara så att det just nu inte finns några tydliga utvecklingsvägar hos din nuvarande arbetsgivare, men om det är ett stort företag borde man kunna ta vara på långsiktiga ambitioner.

Har du följt upp med din chef efter utvecklingssamtalet och berättat hur du känner och frågat vad han tror om din framtida utveckling?

I bland kan det vara värt att förtydliga vad man verkligen vill ytterligare en gång. Om du fortfarande inte blir bemött är det nog dags att se sig om.

Lycka Till!


Eva Ekedahl har mångårig erfarenhet av Rekrytering och Executive Search. Hon är utbildad samtalsterapeut och har vidareutbildning i flera tester och verktyg för personbedömning. Eva Ekedahl är diplomerad Affärscoach enligt ICF's riktlinjer.