FRÅGA:
Jag jobbar på ett stort svenskt konsultbolag med kontor i Skåne. Jag har jobbat i snart 15 år i branschen med inriktning inom ett specifikt område.

Sedan ett par månader är jag dock på uppdrag inom ett helt annat område, vilket jag har accepterat för att visa god vilja mot min arbetsgivare och för att hålla beläggningen uppe. Det nya uppdraget kräver en utbildningsinsats av mig vilket jag gör under uppdragets gång.

Efter att ha läst en platsannons där min arbetsgivare söker personal med kompetens inom just mitt tidigare kärnområde har dock den goda viljan fått sig en törn.

Vad betyder det här? Tror inte arbetsgivaren på min förmåga längre eller vad ska jag tro? Jag känner mig kränkt och milt sagt förbannad - vad ska jag göra?

/Arg

SVAR:
Om jag förstår din situation rätt har du inte pratat med din arbetsgivare om situationen som uppstått och då är det svårt att veta hur de tänkt sig.

Rent hypotetiskt, utan att veta de olika inriktningarna, skulle det i mina ögon kunna vara ett mer komplext område som du nu är verksam inom som också breddar din kompetens genom utbildningen.

Men om du känner att det är ditt kärnområde som du helst vill vara verksam inom tycker jag att du skall framföra det. Du säger att du jobbar på uppdrag och i bland kan det vara svårt för arbetsgivarna att styra det så att både uppdraget och de anställda blir nöjda, men om det är en bra arbetsgivare är de säkert lyhörda för vad du vill göra långsiktigt.


Eva Ekedahl har mångårig erfarenhet av Rekrytering och Executive Search. Hon är utbildad samtalsterapeut och har vidareutbildning i flera tester och verktyg för personbedömning.
Eva Ekedahl är diplomerad Affärscoach enligt ICF's riktlinjer.