Fråga:
Hej!
Jag är en 28 årig kille som studerar och driver ett framgångsrikt e-handelsföretag på sidan om mina studier. Jag är från Finland och är utbildad It-ingenjör (YH-examen), läser nu sista året för att bli ekonomimagister inom Informationssystem. Jag har sammanlagd arbetserfarenhet på 4 år, 1 år som it-expert (Linux server), 1 år som it-konsult (hårdvara, webbutveckling) och 2 år som företagare.
Mitt problem är att jag vet inte vad för arbetsuppgift som skulle vara rätt för mig. Jag är en person som behärskar de flesta områdena, förutom programmering. Men är inte expert på något. Jag har valt att studera informationssystem för att komma bort från expert uppgifter och i framtiden få chans att få mer projektledar/ spindeln i nätet uppdrag.
Hur tror du arbetsmöjligheterna ser ut för mig och vad är det riktigt för tjänst jag skulle passa till?

Svar:
Hej,
Det låter som du har skaffat dig en bra bakgrund och utbildning för att ta dig vidare till t. ex projektledarroll. projektkoordinator, teamleader, teknisk projektledare infrastruktur och säkert många fler.
Är du intresserad av tjänsterna outsourcingindustrin finns det många bredare roller. Business Intelligence-området är också hett område där det finns många tjänster just nu med kopplingen mellan it- ekonomi och ledning.
Framtidsutsikterna för dig bör vara goda och möjligheterna många. Det gäller bara att välja väg och skaffa sig mer arbetslivserfarenhet.

Lycka till!
Eva Ekedahl

Eva Ekedahl har mångårig erfarenhet av Rekrytering och Executive Search. Hon är utbildad samtalsterapeut och har vidareutbildning i flera tester och verktyg för personbedömning. Eva Ekedahl är diplomerad Affärscoach enligt ICF's riktlinjer.