Många timmar blir det. ”Jag lägger ner många timmar på jobbet. Visst, jag jobbar åtta till fem i stort sett, men sedan fortsätter jag ofta arbeta när jag kommer hem”, säger Daniel Österhof.
Många timmar blir det. ”Jag lägger ner många timmar på jobbet. Visst, jag jobbar åtta till fem i stort sett, men sedan fortsätter jag ofta arbeta när jag kommer hem”, säger Daniel Österhof.
Det räcker med att jag går ut på gatan så kan jag peka ut flera av våra kunder, säger Daniel Österhof och blickar ut över tak-åsarna från fönstret i ett av Episervers konferensrum.

Sedan ett par år har företaget sitt huvudkontor några våningar upp i en modern kontorsbyggnad mitt i centrala Stockholm. Tidigare fanns företaget i Kista, och det var där som han gick på anställningsintervju för jobbet som tekniker 2008.

Efter två år på Episerver fick han frågan om han ville leda företagets infrastrukturteam på sju personer. Självklart nappade han direkt.

– Att få jobba med några av de största sajterna i Sverige är bland det bästa med jobbet som infrastrukturansvarig. Det händer nya saker hela tiden och det är roligt att nå så många kunder. Det är roligt att rycka in i nödsituationer när alla skriker högt, och lösa det, säger han.

Som ansvarig för infrastrukturen planerar Daniel Österhof utbyggnad, designar hårdvara och agerar projektledare. Att hantera kundcase, hjälpa kunder med deras webblösningar men även att leda och rekrytera nya personer till gruppen ingår i rollen.

– Det är både roligt och utmanande att få människor att fungera ihop. Även om jag inte jobbar direkt i tekniken längre är jag involverad i alla delar och vi löser saker tillsammans.

Att det skulle bli teknik Daniel Österhof skulle ägna sig åt har han nog alltid vetat. När det var dags att välja gymnasium blev det ett datainriktat program i Krokum.

Direkt efter gymnasiet fick Daniel Österhof jobb på Bräcke kommuns it-avdelning, där han jobbade i fyra år. Efter ett års ledighet i Sydney begav han sig till Stockholm och ett jobb på Arbetsmiljöverkets infrastrukturgrupp.

– Skillnaden mellan att jobba i en offentlig verksamhet och ett privat bolag är ganska stort. På Arbetsmiljöverket handlade det mest om intern drift i en mogen verksamhet. Det tog ofta tid att ta beslut, eftersom det beror på vad politikerna vill och hur budgeten ser ut. Det är mer flexibelt på Episerver.

I och med att han tagit ett kliv upp som chef har fokus skiftat från teknik till management. Om han får önska är det att bygga större team och utveckla verksamheter som han kommer ägna sig åt i framtiden.