Fråga:
Tjänar man bra i Thailand eller ska man bara se det som en chans att få jobba i paradiset? Jag har eventuellt chansen att delta i ett mindre it-utvecklingsprojekt till Thailand under 9-12 månader. Företaget är Thailänskt men de flesta i projektet kommer att vara svenskar.
Vad kan jag räkna med för lön tror du?
I Sverige brukar jag som konsult debitera 550-700 kr/timme. Vad tror du att jag kan räkna med där? Det tillkommer ju extra boendekostnad också.
Vad är en vanlig lön för en it-människa i Thailand?

Svar:

Det finns inga skalor för löner hos utländska företag i Thailand. Minimilönen för att du ska få upprätthålla ett arbetstillstånd är dock 50 000 baht per månad. Vill du tjäna pengar så är Sverige helt klart ett bättre ställe att vara på. Beroende på din kompetens och företaget så kan lönen vara allt mellan 50 000 till 150 000 baht.

Hälsningar
Michael Jenselius

Michael Jenselius är frilansjournalist och it-entreprenör bosatt i Chiang Mai, Thailand. Michael har arbetat som it-journalist till och från sedan 1992 och var tidigare chefredaktör för IDG Windows World. Har arbetat och verkat i både Thailand och Singapore i 15 år med fäste i Phuket.