Fråga:
Jag vill boka till en adsl-anslutning till hustruns fasta telefon i Thailand, så att allt funkar när jag kommer i december.
Vilka rekommendationer har du om leverantör, hastighet mm? Vilken webbsida gör man bokningen?

Svar:
Rent generellt är 3BB den bästa internetleverantören i Thailand, den är dock långt i från vad du är van vid i Sverige vad gäller både hastighet och stabilitet. Det går dock inte att boka på internet utan du måste göra det personligen vid någon av deras butiker. Beroende på var du bor tar det mellan 2 dagar upp till flera veckor att få det installerat. Det finns dock ganska bra 3g-lösningar nu, men det beror också på var du bor. Ett tips är att du besöker Thaivisa.com och surfar runt på deras forum där användarna ofta diskuterar internetleverantörer. En annan leverantör som fungerar bra på de flesta platser där det är tillgängligt är True.

Hälsningar
Michael Jenselius

Michael Jenselius är frilansjournalist och it-entreprenör bosatt i Chiang Mai, Thailand. Michael har arbetat som it-journalist till och från sedan 1992 och var tidigare chefredaktör för IDG Windows World. Har arbetat och verkat i både Thailand och Singapore i 15 år med fäste i Phuket.