Artikelkommentarer

Vi håller just nu på att uppgradera våra kommentarsystem. Mer info om hur du kommenterar och kommer åt dina gamla kommentarer hittar du på vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Skickar ansökningar men får sällan svar, vad ska jag göra?

Det är just kompetensen som INTE efterfrågas

2011-12-28 08:47

Råkar den sökande ha just de förkortningar som efterfrågas i ansökan så kan han/hon komma tilltals, annars inte.

Det är just denna värdelösa urvalsprocess som gör att företagen får usel matchning av sökande till de jobb som finns. De finner aldrig rätt person, möjligtvis någon som har jobbat exakt med de verktyg som företaget för tillfället använder.

Samma anledning gör också till att företagen lätt får problem att finna rätt personer då de sällan finner rätt personer, de som kan vara av intresse är redan bortsorterade.

Företagen borde lägga högre vikt på teknisk förståelse, förmågor, logiskt och abstrakt tänkande så kommer det andra mera automatiskt. OM de investerar i sin egen tekniska personal så får de så mycket mer tillbaka.

Idag sub-optimeras andra aspekter högre än att lösa de tekniska och andra problem som företagen idag har och kommer att få.

Detta är en av de bidragande anledningar till alla driftstopp, säkerhetsintrång, cyberbrottslingars attacker, bedrägerier, etc... just pga av att företagen som utvecklar produkterna har andra aspekter såsom lågt pris men högre risk för olika händelser.

ottan

Det är just kompetensen som INTE efterfrågas

2011-12-28 11:17

Stämmer bra. Har själv också erfarenhet av att rekryterarna inte vet vad som egentligen efterfrågas på företaget. Räknar man upp en massa förkortningar så vet de inte vad det betyder, eller så säger de att man är "överkvalificerad" (öh, vill ju ha jobbet liksom, oavsett om jag kan mer än vad som efterfrågas). Samtidigt vill företagen redan ha allt serveras på silverfat - du ska kunna programmera i 12 språk, ha kännedom i minst 5 olika ärendehanteringssystem och helst ha chefsutbildning, 12 års arbetslivserfarenhet och helst vara mellan 15-20 år gammal... visst jag överdriver, men åt det hållet är det. Företagen vill inte ta in någon som har grundförutsättningarna och sedan forma personen till tjänsten, utan du skall redan vara kunna allt och vara formad exakt så att företaget slipper spendera några pengar på dig.

Förhoppningsvis så kommer detta förändras då företagen kommer ha svårare att finna folk. Har själv varit på massor med intervjuer och fått höra den ena efter den andra ursäkten om varför man inte fick jobbet, men sedan har det ändå visats sig att man skulle ha passat bra till tjänsten om bara företaget själva visste vad de ville ha och var redo på att satsa lite själva.

I många andra länder finns inte ens uttrycket "överkvalificerad" då företagen istället ser chansen till att få erfarenhet och kunskap för två tjänster till kostnad av en. Fick själv ta bort en massa bokstavsförkortningar i mitt CV innan jag ens var intressant för tjänsterna jag sökte.

Tragiskt.

mrpijey

Det är just kompetensen som INTE efterfrågas

2011-12-28 13:07

Man får heller inte som du påpekar vara överkvalificerad, i DIN CV ska det bara stå de begrepp som just företaget behöver, står det mer även om de är "synonymer" så räknas du som överkvalificerad. Lika så om du har erfarenhet och är lite äldre... satsa på sin egen personal är heller inte tänkbart längre... så man kan fråga sig egentligen varför man är lojal emot något företag när de inte är det...

Däremot verkar de cyberkriminella ha hur mycket jobb och inkomst som helst för säkerhet, tillgänglighet, etc (risk analys) räknas inte in i beräkningarna).

Chefer och ledningen tar och stoppar sitt huvud först under jorden och därefter tar sina beslut. HR-folk fungerar på samma sätt, använder en pseudo-vetenskap... för att få fram folk som de TROR fungerar bra ihop... när det sedan inte gör detta...

ottan

Tyvärr, så tror jag att frågeställarens...

2011-12-30 01:31

...sjukdomshistoria med utbrändhet som innebar ett par års frånvaro från arbetslivet. Ligger som en *varningsflagga* och gör att han väljs bort i urvalsprocessen.

Vasteras

Comments powered by Disqus
Om oss

Fler kanaler
Vårt nyhetsbrev
Please don't insert text in the box below!
Kontakta oss

Ring till 08-453 63 00.
Skicka gärna e-post till: csjobb@idg.se

Postadressen är:
CS Jobb, 106 78 Stockholm