Det är nättidningen Shortcut som har listat hur det går att få fram styrkorna i cv:t Stäm av ditt cv enligt punkterna nedan och justera din presentation utefter det:

Vad efterfrågar arbetsgivaren?
Platsannonser är ofta stolpigt utformade men i samtliga annonser finns det nyckelord som avslöjar vilken typ av kandidat som arbetsgivaren vill ha. Det absolut första som rekryteraren läser är inledningen, därför är det viktigt att det redan där framgår varför du hör hemma inom företaget.

Hur ska rekryteraren minnas dig?
Det går att avvika från standardmallen för cv-skrivande och sätta egna snarlika rubriker. Exempelvis kan du ändra "personliga egenskaper" mot "personlig profil". Framäv inte bara dina egenskaper utan även dina prestationer. Ge gärna rekryteraren minnesbilder, såsom var och när du lärde dig tyska språket. Det är viktigt att den som läser din ansökan kommer ihåg dig.

Hur ska arbetslivserfarenheten rangordnas?
Lägg tid på att beskriva de arbetsplatser som styrker din erfarenhet och den kompetens som efterfrågas. Ha mindre text under de andra. Tänk på att hålla din jobbansökan kort men slagkraftig.

Hur ska kurser och utbildningar presenteras?
Ha inte för många rubriker. Det viktigaste är att det tydligt och att det framkommer vilka kunskaper som du har och hur de har förvärvats.