Fråga:
Hej,
jag ska börja en ny tjänst (med mer ansvar) på samma företag som jag jobbat på i ca 2 år. Har jag rätt till lönesamtal i samband med nya tjänsten eller sker detta när den ordinare lönerevideringen är? Ska jag få ett nytt kontrakt där min nya titel och arbetsbeskrivníng finns med eller gäller mitt tidigare kontrakt tillvidare?

Tack på förhand!

SVAR:
Det är ofta till den anställdes fördel om ett lönesamtal hålls i direkt anslutning till att den nya tjänsten ska tillsättas. Är arbetsgivaren bunden av kollektivavtal har du rätt till ett lönesamtal varje år. Det finns dock inga bestämmelser som gör arbetsgivaren skyldig att ha ett extra lönesamtal vid nytillsättning av tjänst. Däremot är det ofta naturligt att ha det i samband med att man diskuterar den nya tjänstens innehåll och ansvarsområden. Att du har kommit ifråga för den nya tjänsten beror med största sannolikhet på att du har presterat bra under tidigare år och att arbetsgivaren vill ha just dig på den nya positionen. Det ska du dra fördelar av och det ger dig ett mycket bra tillfälle till löneförhandling. I bästa fall kan du dessutom få ingå i årets traditionella lönerevision och på det sättet får du upp lönen ytterligare. Skriv gärna ett nytt anställningsavtal med detaljerna kring den nya tjänsten för att slippa tveksamheter och otydligheter i framtiden.

Sofia Rosu

Sofia Rosu har mångårig erfarenhet av lönerådgivning, lönebildning och löneförhandling. Hon arbetar på Jusek och är ombudsman och förhandlare för förbundets medlemmar inom IT-sektorn. Jusek är ett av de största akademikerförbunden inom Saco och ansluter bl a systemvetare inom både den privata och offentliga sektorn.