Fråga:
Hej,
jag har läst Elektroteknik Ingenjör (3 årig program) och jag är 26 år. Jag har jobbat på universitetet i ca 7 månader och kommer att jobba i 2 månader till, alltså min kontrakt är 9 månader som forsknings assistent.
Nu jag har blivit erbjuden ett jobb på Arlanda. Vilken lön skulle vara rimlig för mig i dagsläget?
Arbetsuppgiter:
I roll som samordnare kommer du att ansvara för att utveckla, driva och omsätta verksamhetens behov och krav, och hitta till lösningar med syfte att kvalitetssäkra företagets tekniska anläggningsdokumentation. Rollen innebär att du är processansvarig för att säkerställa att införandeplaner och systemstöd följs inom ramen för teknisk anläggningsdokumentation.
Du ansvarar för att Arlandas tekniska anläggningsdokumentation läggs upp på ett korrekt sätt i systemet och deltar i, samt samordnar projekt och uppdrag. Du ska även ansvara för att utveckla och effektivisera verksamhetsprocesserna inom...

Tack

SVAR:

Enligt Juseks och Sveriges Ingenjörers lönestatistik är en rekommenderad ingångslön 26 600 kr i 2011 års löneläge. Du bör landa något högre i 2012 års löneläge. Varmt lycka till!

// Sofia Rosu

Sofia Rosu har mångårig erfarenhet av lönerådgivning, lönebildning och löneförhandling. Hon arbetar på Jusek och är ombudsman och förhandlare för förbundets medlemmar inom IT-sektorn. Jusek är ett av de största akademikerförbunden inom Saco och ansluter bl a systemvetare inom både den privata och offentliga sektorn.