Anders Liljeqvist
Anders Liljeqvist
– På många it-jobb kan du se fram emot en högre lön i Australien än i Sverige, särskilt om du är duktig och har erfarenhet. Arbetslösheten är låg och i många branscher är det är brist på kompetent arbetskraft. Sedan är klimatet fantastiskt så klart och för en svensk som jag känns det som att det är sommarväder nästan året om.

Var växer it-branschen snabbast? Vilket/vilka områden?
– Sydney och Melbourne är de storstäder med flest it-jobb. De flesta storföretag har sina huvudkontor i en av dessa två städer och omkring en tredjedel av landets 22 miljoner invånare bor där.

Om man ser till vad som efterfrågas är det inte bara renodlade ingenjörer utan det finns också ett behov av konsulter och rådgivare inom affärsutveckling, projektledning, systemintegration och processutveckling.

För att sänka kostnader och öka flexibiliteten är intresset stort för teknologier som Cloud Computing, Virtualisering och NAS/SAN Storage. Även beslutsstöd är fortsatt stort och Business Intelligence, Information Management och ERP är heta områden. Det också svårt att hitta erfarna konsulter som kan skräddarsy och rulla ut större system som Microsoft Dynamics, Oracles ERP-svit och SAP.

Vad är jobbigast med att jobba där?
– Australien har en företagskultur som är mindre kollegial, och mer konfrontativ och ansvarskrävande än i Sverige. Jag har jobbat mer övertid och varit mer pressad i Australien än i Sverige, men jag vet inte om det återspeglar att det faktiskt är mer konfrontativt och hetsigt i Australien generellt, eller om bara beror på att jag numera har mer seniora och ansvarsfulla roller än jag hade i Sverige.

På det personliga planet kan det så klart bli jobbigt med hemlängtan till familj och vänner i Sverige, särskilt innan du byggt upp en vänskapskrets och en vardag i ditt nya land. Australien ligger väldigt långt bort: dörr till dörr tar det mig ungefär 30 timmar från min lägenhet i Sydney tills det att jag är framme i Sverige.

Vilka är dina bästa tips till den som vill skaffa ett jobb i Australien?
– Anpassa din meritförteckning och din ansökan till australiska förhållanden. Här känner ingen till svenska arbetsplatser och universitet, och att du jobbat X år hos företag Y säger inte en australisk arbetsgivare mycket. Detta råder du bot på genom att förklara mer utförligt vad du jobbat med i dina olika roller och projekt, samt kanske också kort beskriva varje arbetsgivare. Vilka verktyg, teknologier och metoder har du använt? Vilka delar av projektlivscykeln har du varit aktiv inom? Inom vilka företagsfunktioner har du erfarenhet och i vilka branscher har du jobbat?

Min bild är att australiska och svenska jobbansökningar skiljer sig åt lite. I Sverige beskriver vi ofta våra färdigheter i allmänna termer och är ödmjuka i vår framtoning. Här i Australien är meritförteckningar mer specifika med mycket detaljer och mer personligt säljande. Lägg din svenska ödmjukhet på hyllan och tveka inte att framhäva dina starka sidor.

Bli inte heller förvånad de redan på första intervjun vill veta ditt löneanspråk. Se också till att förstå hur visumsystemet fungerar och ha en plan för hur du ska ordna ett visum som ger dig rätt att stanna och arbeta i landet.

Ställ din fråga till Anders Liljeqvist här!