Artikelkommentarer

Vi håller just nu på att uppgradera våra kommentarsystem. Mer info om hur du kommenterar och kommer åt dina gamla kommentarer hittar du på vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Strejk avblåst
på Micronic

Kollektivavtal = minimilön

2012-03-21 14:04

De regler som kollektivavtalet ger är minimikrav.
Man får betala mer och man får ge mer förmåner men det går inte att byta ut så någon del ger mindre.
De förmåner som finns har marknadens parter själva förhandlat fram och t.ex betalda klämdagar har bytts mot mindre löneökningar tidigare i historien osv.

Sverige är ett rätt unikt land där staten inte lägger sig i lönesättning och förmåner utan låter parterna komma överens.

Anakin-S -<|" Apple. The fruity toymaker "|>-

Kollektivavtal = minimilön

2012-03-21 15:09

Det har du rätt i. Egentligen är det rätt lustigt att något som aktivt jobbar för att minimera statens inverkan (fackförbund) ses som väldigt vänster... Men även Moderaterna har väl till sist insett värdet i att parter kommer överens istället för att de ska behöva bry sig och bestämma en massa som garanterat gör alla missnöjda.

LAS är väl f.ö. ett bra exempel på hur meningslöst det är med statliga regleringar. Idag används projektanställningar och bemanningsföretag som en väg runt LAS. Hade istället fackförbund och arbetsgivarförbund kunnat förhandla och komma överens hade hela denna cirkus aldrig behövt komma till. Facket hade effektivt kunnat få bort även bemanningsföretag om de ville, och arbetsgivare hade haft större flexibilitet att anställa/avskeda som de ville.

Olpa

Kollektivavtal = minimilön

2012-03-21 15:24

Du beskriver omedvetet det egentliga problemet när du skriver "Facket hade effektivt kunnat...".

Hela den svenska modellen bygger på att anställda är engagerade i sin arbetsplats och situation.
Man kan välja att se det som att fackligt aktiva bara vill förstöra ledningens planer eller att de anställda är måna om den hand som föder dem.

Grundproblemet är att många idag felaktigt inbillar sig att facket är någon slags juristorganisation som ska vara ens personliga advokat i händelse av uppsägningar eller dylikt.
Så är det inte.
Hela tanken är at du som arbetstagare typ två gånger om året ska ta ditt feta arsle och gå på årsmöte och kanske något extrainsatt möte och faktiskt bry dig om företagets situation.
Gör du inte det så kommer du anse att facket är "de" och att "de" aldrig hjälpt dig.

Mindlight

Kollektivavtal = minimilön

2012-03-21 15:38

hade kunnat = om de ville och hade kapaciteten till det. LAS och bemanningsföretag är ju inget som hindrar dem från att skärpa till sig redan idag på området där unga blir blåsta varje vecka, men alla parter kan gömma sig bakom lagstiftning istället för att ta tag i problemet (i LAS-fallet är väl problemet inflexibla anställningsformer i en snabbföränderlig värld).

Så jag har samma syn som du på problemet men berörde inte just den delen i mitt inlägg :)

Olpa

Kollektivavtal = minimilön

2012-03-21 17:50

Att unga blir blåsta beror på att de inte lyssnar på de som är äldre och har erfarenhet av arbetsmarknaden.

De har en dryg och arrogant attityd och viftar bort behovet av att vara med i en fack-förening, sen kommer de och grinar när det går fel.

Samma med alla skallskador de får för att de vägrar ha hjälm.

Nej går de med i facket och ser till att prata med andra om hur man ska förhandla med arbetsgivare så upphör dessa problem.

falde

Kollektivavtal = minimilön

2012-03-21 15:18

"Man får betala mer och man får ge mer förmåner men det går inte att byta ut så någon del ger mindre."
Jodå. Det går utmärkt.
På företagsnivå kan företaget t ex förhandla bort övertidsersättning. Nyckelordet är "förhandla" och det går således inte att ringa facket och säga att man inte gillar delen om övertidsersättning i kollektivavtalet och därför stryker det.
Många företag har förhandlat fram 1 extra veckas semester mot att övertidsersättningen tas bort.

Så nog kan man byta ut delar i kollektivavtalet alltid.

Mindlight

Kollektivavtal = minimilön

2012-03-21 17:54

Problemet är nästan alltid företag som vägrar skaffa ett kollektivavtal. Det beror nästan alltid på ideologiska och/eller känslomässiga låsningar hos ledningen.

Själv skulle jag säga upp mig direkt från ett företag som behandlar mig som boskap.

Jag tvivlar på att Micronic själva skulle vilja arbeta med ett företag som vägrar förhandla om villkoren för ett avtal, även om de fick lite bättre betalt.

falde

Comments powered by Disqus
Om oss

Fler kanaler
Vårt nyhetsbrev
Please don't insert text in the box below!
Kontakta oss

Ring till 08-453 63 00.
Skicka gärna e-post till: csjobb@idg.se

Postadressen är:
CS Jobb, 106 78 Stockholm