Capgemini är ett av de företag som vill växa i år. Förhoppningen är att anställa 400 nya personer, precis som förra året.

– Vi rekryterar väldigt brett och söker olika typer av konsulter. Vi behöver utvecklare inom flera områden, till exempel Java, apputveckling, Salesforce, Sharepoint och Dotnet. Dessutom söker vi projektledare, SAP-konsulter, specialister inom säkerhet och infrastruktur, affärssystemskonsulter och managementkonsulter, säger Maria Lindfelt, personaldirektör på Capgemini.

– Java- och Dotnetkonsulter är bland de svåraste att få tag på. Utbud och efterfrågan är inte riktigt synkat.

Förutom att ha kompetensen är det viktigt att personen har ”rätt typ av beteende” för att klara uppdraget som konsult, fortsätter Maria Lindfelt. Att vara entreprenörsinriktad, ha en framåtanda och våga ta för sig, och att vara affärsmässig är några av nyckelorden.

– Som konsult måste man kunna se förbi tekniken och i stället fokusera på kundens behov och hur tekniken länkar in i det stora hela. Personen måste helt enkelt kunna ställa de rätta frågorna till kunden.

Även branschkollegan HiQ rekryterar på många olika områden. I huvudsak utvecklare, projektledare och verksamhetsutvecklare.

– De arkitekter som både kan teknisk arkitektur och verksamhetsarkitektur är extra eftertraktade. Inom systemutveckling handlar det om inbyggda system, C++ och C#, men också Dotnet, Java och integrationsplattformar, förklarar Bo Ringdahl, Stockholms-vd på HiQ.

HiQ siktar på att rekrytera 200 konsulter till i Norden under året och liksom hos konkurrenterna väger personligheten tungt när det kommer till att välja rätt kandidater.

– Det viktigaste är att de är riktigt bra och sköna människor, även om det låter klyschigt. Vi vill ha lagspelare som blir bättre av att jobba med andra och som sprider energi och har en hög ambitionsnivå.

Att konsultföretagen har så stort personalbehov är delvis en konsekvens av den inbromsning som ägde rum 2008–2009, och som sedan har följts av en återhämtning. Men helt stilla har det aldrig stått på konsultmarknaden, konstaterar Hans Werner, vd på Radar Group.

– Det har hela tiden funnits rörelse inom konsultbranschen som numera rekryterar en hel del från it-avdelningarna. I dag har vi en försiktig utveckling på marknaden. Verksamhetsnära system, såsom affärssystem är i en svag situation, men det kommer att vända under nästa år.

För Cybercom ligger den största utmaningen att hitta arkitekter inom webblösningar och säkerhet samt seniora utvecklare. De är absolut svårast att få tag på, konstaterar Cathrine Nygren, rekryteringsansvarig på Cybercom, som även hon söker på bred front efter nya konsulter.

– Det handlar om både lösningsarkitekter inom webb, säkerhet och Akamai och seniora utvecklare inom Java och Dotnet, seniora projektledare inom webb och BI och testare. Vi vill bli fler och för rätt person med rätt erfarenhet finns alltid en möjlighet.