Artikelkommentarer

Vi håller just nu på att uppgradera våra kommentarsystem. Mer info om hur du kommenterar och kommer åt dina gamla kommentarer hittar du på vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Unionen stämmer
allt fler arbetsgivare

Svenskt fackpack i ett nötskal

2012-04-23 18:07

När arbetsgivaren har gjort fel eller tom när en anställd har gjort fel stämmer de skiten ur arbetsgivaren, i stort sett varenda gång. Inte alltid en förfördelad anställd får upprättelse, men facket ser allt till att få skadestånd (som om de lidit skada när någon anställd utsatts för ett fel!?)

När facket har gjort fel, som att INTE se till att arbetstagarna inte strejkar vilt eller masssjukskriver sig falskt. Då är det inte deras ansvar...

Man skulle lugnt kunna säga att det råder viss obalans vad gäller ansvar, mellan arbetsmarknadens parter.

Christian Nissen

SKEPTISK

2012-04-26 15:19

Jag tappade förtroende till facket sedan jag blev uppsagd utan anländning och ända förklarning som Unionen kom med var du har blivit lurad vi kan gå och prata med arbetsgivaren… ja ha…

jahaaa

Vad för typ av företag har blivit stämda?

2012-06-18 22:34

Jag kan svära på att det endast är små företagare som blivit stämda.
Min uppsägning bröt mot alla regler, men via en slags egensnickrad turordningslista som godkändes av den lokala Unionen-klubben och just av den anledningen kunde man inte göra något. Det fanns tydligen ingen anledning till att gå igenom listan för att se efter varför namnen fanns med där.
Jag ringde huvudkontoret och förklarade situationen men fick ett "Goddag Yxskaft"-svar. Man var helt enkelt inte ens intresserad av att ta diskussionen vidare. Jag skrev ett brev och ett email, men fortfarande fick jag inget seriöst mottagande. Unionen vågar helt enkelt inte ta kampen mot större företag, men mot de mindre väljer de minsann att spänna musklerna.
Efter 10 års medlemskap och totalt tre rejäla knivhugg i ryggen så är man helt enkelt övertygad om att fackföreningar bara finns där för att se till att större företag ska få bryta mot reglerna med stöd av lagen. Inget jag vill stödja eller betala för så jag är inte längre med i någon förening.

Rompe - http://xkcd.com/322/

Comments powered by Disqus
Om oss

Fler kanaler
Vårt nyhetsbrev
Please don't insert text in the box below!
Kontakta oss

Ring till 08-453 63 00.
Skicka gärna e-post till: csjobb@idg.se

Postadressen är:
CS Jobb, 106 78 Stockholm