Fråga:

Hej!

Jag skrev för 2,5 år sedan på ett anställningsavtal hos ett konsultmäklarbolag.

I detta avtal står det att arbetstagaren har tre månaders uppsägningstid  medan arbetsgivaren har LAS att förhålla sig till. I detta fall två månader för arbetsgivaren.

Har fått ett nytt jobb nu och vill sluta så snabbt det går för att komma igång på mitt nya jobb på annan ort, på grund av komplexa familjeskäl.

Kan de verkligen hålla mig kvar så länge? Min chef tycker 2,5 månader är lagom i detta  fall. Andra som slutat har fått 2-6 veckor vilket är mer lagom enligt mig.

Vill sköta min exit snyggt men tycker inte det borde vara så svårt att släppa iväg mig.

/M


SVAR:
Hej, 

Enligt Lagen om anställningsskydd (LAS) är uppsägningstiden minst en månad både om du säger upp dig själv och om du blir uppsagd. 

Du och din arbetsgivare har avtalat om en längre uppsägningstid än lagens minsta uppsägningstid på en månad. Generellt sätt kan  sägas att detta är en förhandlingsfråga vid avtalsskrivandet och därför en fråga  som bör uppmärksammas av den som ska bli anställd.

Rättsligt sätt så gäller det som du och din arbetsgivare har avtalat om, det vill säga en uppsägningstid på 3 månader. Din arbetsgivare kan dock vara  ”snäll” och låta dig gå tidigare men han eller hon har ingen skyldighet att göra  det. Ibland kan man också komma överens om att ta ut eventuellt innestående  semester den sista perioden.

Om arbetsgivaren går  med på att du får sluta tidigare så brukar facket rekommendera att du ska be om  en skriftlig bekräftelse på detta.

Om du slutar  trots att din arbetsgivare säger att du måste arbeta hela din uppsägningstid så  kan det uppstå problem med betyg, arbetsgivarintyg och referenser.

Sammanfattningsvis så har din arbetsgivare rätt att kräva  att du arbetar under hela den avtalade uppsägningstiden på 3 månader. 

Fredrik Nordlöf

Fredrik Nordlöf är verksam inom specialistgruppen för arbetsrätt vid Advokatfirman Delphi.