Artikelkommentarer

Vi håller just nu på att uppgradera våra kommentarsystem. Mer info om hur du kommenterar och kommer åt dina gamla kommentarer hittar du på vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Svenskarna misstror pensionssystemet

Finns ingen misstro

2012-04-30 11:42

finns bara dåliga kunskaper.

1/ de som jobbar 45-år och betalar max till de allmänna pensionssystemen får bara ut några hundralappar mer än de som inte bidragit med några pensionsavgifter alls.

2/ svenskar kan INTE ta med sig sin garanti pension utanför EU (Norge och ett par länder till utgör undantag). Men till Thailand går det INTE som bekant.

3/ Flyktingar kan däremot ta med sig sina ersättningar och pensioner oavsett vart de flyttar. De har dessutom sina ersättningar skattefritt, det har INTE svenskarna.

Misstron är nog mer mot politikerna som bestämt att det ska vara så här, inte mot systemen, de är glasklara. Sparar du INTE själv och INTE är flykting kommer du att bli fattig efter pension.

Christian Nissen

Finns ingen misstro

2012-04-30 12:18

Min mor har jobbat större delen av sitt liv från att hon var 18år tills runt 63 då hon blev sjukskriven. Idag är hon 65 och kommer få runt 8000 kr i pension. Det är ju för fan skamligt att det ska vara på det sättet.

Hade man haft ett val så hade jag hällre tagit ut de pengarna som arbetsgivaren betalar in till pension och förvaltat varenda krona själv så hade man kanske kunna levt det liv man förtjänar när man blir pensionär.

En föredetta kollega på mitt förra jobb jobbade större delen av sitt liv i norge och runt 15år i Sverige. När han gick i pension så fick han så mycket från Norge + en del från Sverige att han får ut en hel del mer efter skatt än vad han fick medan han jobbade i Sverige.

Vi andra som inte har jobbat i Norge får nöja oss med mindre än hälften av vad vi har haft i lön. Pensionsystemet måste rivas ner och göras om från grunden. Andra saker får prioriteras ned så att man ska kunna leva drägligt i slutet av livet. Rimligt borde i alla fall vara att man får runt 80% av den lön man har haft i dagens värde.

Det är inte alls rimligt att man som pensionär ska leva mycket sämre än en arbetslös person.

Bejje

Finns ingen misstro

2012-04-30 13:00

och hur hade du tänkt dig att fixa det?

Ett nytt pyramidspel som det såssarna hittade på med ATP?

De som är födda 1954 eller senare, har betalt till ATP-systemet hela sitt liv men kommer inte att få en spänn från ATP. Dessutom har de sparat själva till sin egen pension. Inte att undra på att pensionen blir liten, när merparten av pensionsavgifterna går till nån annan!

De som börjar jobba i framtiden kommer att slippa att betala till ATP-systemet och kan spara ALLA sina pensionsavgifter till sin egen pension, så för dem går det bättre!

Vem kan vi tacka för vår dåliga pension? Jo såssarna som på kommunistvis "unnade sig" höga pensioner som "nån annan" skulle betala.

Det är samma visa igen, såssepolitik är alltid "nån annan ska betala".

Christian Nissen

Bara ett sätt för bankerna att stjäla mer

2012-04-30 11:48

Vad man än väljer förlorar man om man inte är börshaj.
Avgifterna äter upp alla eventuella vinster.

Statssubventionerad stöld imho

Anakin-S -<|" Apple. The fruity toymaker "|>-

En annan orsak...

2012-04-30 12:02

En annan orsak att systemet misstrots kan vara att allmänna pensionsfonden inte sällan används för att "investera" pengar i vissa politikers privata eller halvoffentliga projekt. Vist händer de väll emellanåt att något av dessa projekten går med vinst, men en viss misstanke är att de flesta inte gör det.

Sväde

Sluta LITA på företag och regering

2012-04-30 12:31

Herregud människor, inse att ni måste hantera sånt här själva om ni vill ha pengar kvar. Det finns inte en enda människa där ute som bryr sig om hur mycket pengar ni har när ni blir gamla. Förutom kanske du själv?

Ta kontroll över era liv. Ni är väl vuxna människor?

dsdfdfd

Comments powered by Disqus
Om oss

Fler kanaler
Vårt nyhetsbrev
Please don't insert text in the box below!
Kontakta oss

Ring till 08-453 63 00.
Skicka gärna e-post till: csjobb@idg.se

Postadressen är:
CS Jobb, 106 78 Stockholm