Artikelkommentarer

Vi håller just nu på att uppgradera våra kommentarsystem. Mer info om hur du kommenterar och kommer åt dina gamla kommentarer hittar du på vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Nu är löneavtalen för
Sveriges it-anställda klara

Wow

2012-05-09 18:39

Wow, 2.6% alltså... nice. Jag tror det innebär säkert 0.6% i riktig löneökning efter inflation, och det är ju typ 200 kronor eller nåt! Och så skatt på det...

Jo men ett par öl blir det ju. Grattis!

dsdfdfd

Wow

2012-05-09 20:06

Vad tror du händer med inflationen om alla får 5% ökning istället?

WRKACTJOB

Wow

2012-05-09 20:54

Systemet är konstruerat för att hålla människor precis på gränsen så de kan betala sina räkningar och kanske eventuellt åka på en semester en gång per år.

Det är ett evigt hamsterhjul som håller på så tills en människa går i pension och sedan dör.

dsdfdfd

Wow

2012-05-10 08:15

Haha du är lustig du, när konstruerades detta system menar du och av vilka? Hur gammal är du?

IcyNick

Wow

2012-05-10 07:41

Det är ganska ointressant att prata procent vid löneförhandlingar, den som har hög lön får mer än vad den som har låg lön får i förhöjning, men det är ett effektivt sätt att hålla nere lönen för låglöneanställda.

Hade alla medlemmar haft en korrekt lön motsvarande den arbetsinsats dom gör, så hade 2.6% varit helt OK eftersom inflationen sista tio åren har varit runt 1.5% i snitt.

Triple_H

Wow

2012-05-10 11:05

Folk behöver med andra ord sluta vara offer och se till att skapa den lönen dom vill ha. En satans massa lata jävlar som nöjer sig med att låta facket bedriva sin hobbyverksamhet. Största nackdelen med fackförbunden, folk blir handlingsförlamade. Så, kontentan, skyll er själva. Löneförhandling torde vara en del av arbetsuppgiften, för dom flesta. Dom som inte klarar det får förlita sig på facket, men kräva mer, kan dom glömma.

Domi

Wow

2012-05-10 12:26

Kollektivavtal är en lägsta nivå, om du vill ha en högre löneökning får du förhandla själv. Allt som står i ett kollektivavtal är lägsta nivån och det finns inget hinder att förhandla sig till bättre villkor.

| tranquility |

Wow

2012-05-10 13:36

Fattar inte heller varför man gnäller på 2,6% på 1 års avtal ?
Visst det är lite pengar beroende på vilken lön man har, men vi pratar om en stupstock dvs en lägsta nivå sen är det ju fritt att förhandla själv utöver detta.
Jag som sitter på ett stort företag har haft allt från 0% - 1,5% och har kanske ingen lust att hoppa fram och tillbaka mellan olika företag för att få upp lönen.
Det är skillnad att vara 20-25 utan familj eller 30+ med familj att försörja och en viss trygghet i att ha några år på en firma för att inte riskera att sparkas ut först av alla under neddragningar som sker i dom flesta stora företag i dagsläget.

Drutten och Gena

Varför gäller avtalet...

2012-05-10 06:42

...bara i ett år? Gillar de att förhandla ofta eller? Mtp hur svårt de brukar ha att komma överens, borde de ju träffa avtal som sträcker sig längre, så de slipper käbbla så ofta med varandra.

.sun

Varför gäller avtalet...

2012-05-10 08:18

Försök tänkt till nästa gång du skriver? Man skäms ju som människa när man ser sådana där kommentarer som inte ens är roliga eller ironiska.

Hur utformar du ett avtal som tar hänsyn till inflation, kristider och bra tider? Det är dels för många variabler och dels två parter som försöker få överhand.

IcyNick

Varför gäller avtalet...

2012-05-10 09:53

Om du läser artikeln innan du öppnar munnen, så ser du att förra avtalet var tvåårigt. Det är inte alls ovanligt att ett avtal sträcker sig över flera år, kristider eller inte.

Hur j-a-g skulle utforma ett sådant avtal är väl ganska ointressant, jag jobbar inte med sånt. Men bevisligen finns det många branscher som lyckas med det. Om det är så jävla omöjligt att sia om framtiden är ju även ett ettårsavtal tveksamt. Man borde väl omförhandla villkoren på månadsbasis, så man alltid är beredd på konjunktursvängningar?

.sun

Varför gäller avtalet...

2012-05-10 12:27

De allra flesta k-avtal som slutits i år är ettåriga och det beror på det osäkra ekonomiska läget. Men du kanske har en fungerande kristallkula du kan låna ut till avtalsparterna?

| tranquility |

Varför gäller avtalet...

2012-05-10 08:26

Gissar att det beror på att konjunkturen kan svänga ganska kraftigt på ett år. Om facken binder upp ett "lågt" avtal i två-tre år men konjukturen går på högvarv kommer anställda vara missnöjda med sina löneökningar. Om facken binder upp ett bra avtal under högkonjunktur kommer företagen sätta ner foten när det är dags att omförhandla.

Mantisen

Comments powered by Disqus
Om oss

Fler kanaler
Vårt nyhetsbrev
Please don't insert text in the box below!
Kontakta oss

Ring till 08-453 63 00.
Skicka gärna e-post till: csjobb@idg.se

Postadressen är:
CS Jobb, 106 78 Stockholm