1. Läs annonsen noga – börja rätt
Platsannonsen du svarar på innehåller ofta ett nyckelord som berättar vad arbetsgivaren söker. Fånga upp det direkt i din ansökan, gärna i första meningen. Det kan handla om en egenskap de söker eller en beskrivning av tjänsten. Att nämna det direkt visar att du har gjort läxan och att din ansökan inte bara är en i mängden.

2. Var konkret
Skrävla gärna i din ansökan, men skrävla detaljerat. Berätta inte bara vad du har haft ansvar för, utan vad du uppnådde. Till exempel: Skriv inte att du “jobbade med att avskaffa gamla system” hos en arbetsgivare. Skriv hellre att du “ledde arbetet med att ersätta system X med Y. Det ledde till en besparing på Z kronor årligen”. Överdriv inte – någon kan ringa upp dina referenser och kolla.

3. Berätta vad du kan tillföra
Ett vanligt misstag är att skriva utförligt om vad du vill göra, men inte vad du kan tillföra hos arbetsgivaren. Var så specifik som möjligt, och kom gärna med förslag på exakt vad du skulle vilja göra, och vad du tror att företaget behöver. Svårt? Visst, men lite research om arbetsgivaren räcker långt. Om inte annat visar du att du har ambitioner.

4. Undvik klyschorna
“Många bollar i luften”, “resultatorienterad”, “driven”. Arbetsgivare hör klyschor som dessa hela dagarna. De kommer inte bli imponerade av att du strösslar din ansökan med dem. Tänk efter vad du verkligen menar – och skriv det. Om du är resultatorienterad, hur gör du för att nå resultat – och vilka?

5. Korta! Skrota det onödiga
Ingen bryr sig om att du plockade jordgubbar om somrarna för några år sedan. Det spelar heller ingen större roll var du gick på gymnasiet om du har en systemvetarexamen. Ett kort cv behöver inte vara ett dåligt cv. Ta däremot med extraarbeten vid sidan av studierna om jobbet är relevant.

Källa: Stepstone, CS Jobb, Jusek