FRÅGA:

Hej!

Jag har en fråga gällande semesterersättning.

Det är nämligen så att jag studerar och jobbar extra vid behov hos ett bemanningsföretag som timanställd. När jag skrev på anställningspappren så diskuterade vi lön och kom överens om 145 kronor i timmen, det är det som står i anställningsavtalet.

När jag nu frågar om min semesterersättning och undrar varför jag aldrig fått ut någon sådan, säger han som anställde mig att min timlön är inklusive semesterersättning. Detta kom vi aldrig överens om och i anställningsavtalet står det inget om att den skulle ingå i timlönen.

Vad är det som gäller? Vad jag vet så har man väl rätt till 12% av det intjänade beloppet per år?

Tacksam för svar.

Mvh Oskar


SVAR:

Om du arbetar och inte tar ut någon semester har du rätt till semesterersättning. Enligt lagen ska ersättningen vara 12 % på summan av utbetald lön under året. Ersättningen ska beräknas på all lön som du tjänar in under tiden som du arbetar hos samma arbetsgivare. Exempel: Om du har arbetat en sommar och tjänat ihop 10.000 kr, har du rätt till en semestersättning på 10.000 x 0,12 = 1.200 kr. Din lön med semesterersättning blir totalt 11.200 kr.

Semesterersättningen ska du få senast en månad efter att din anställning upphört.

Precis som du skriver så har du alltså enligt lagen rätt till semesterersättning. Frågan är då vad du och din arbetsgivare har avtalat om och hur det eventuellt påverkar din rätt till ersättning?

Det finns möjlighet att avtala om att semesterersättningen ska ingå i den vanliga lönen. I ditt fall har dock, vad vi kan förstå, ingen diskussion om att semesterersättningen ska ingå i timlönen ägt rum och det framgår inte heller av anställningsavtalet att timlönen inkluderar semesterersättning. Under dessa förutsättningar är det arbetsgivarens uppgift att bevisa att semesterersättningen är inkluderat i timlönen, till exempel genom att visa att timlönen inte ligger under det normala. Arbetsgivaren ska alltså visa att anställningsavtalet inte innebär att du har får sämre semesterförmåner än vad lagen föreskriver.

Du kan göra anspråk på din semesterersättning hos din arbetsgivare. Om inte det hjälper, bör du överväga att driva frågan som en lönefordran på hela beloppet, det vill säga för semestersättning under hela din anställningstid. Du kan vända dig till ditt fackförbund för hjälp att formulera och driva in din fordran.

Med vänlig hälsning

Fredrik Nordlöf

Fredrik Nordlöf är verksam inom specialistgruppen för arbetsrätt vid Advokatfirman Delphi.