Artikelkommentarer

Vi håller just nu på att uppgradera våra kommentarsystem. Mer info om hur du kommenterar och kommer åt dina gamla kommentarer hittar du på vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

Systemutvecklare fortsatt heta

Arbetsförmedlingen

2012-06-29 11:14

Att fråga Arbetsförmedlingen vad som är "hett" på arbetsmarknaden är ungefär som att fråga Sven Hagströmmer vilken musik som är het, och han svarar "Spotify" är hett, har jag hört..."

Det som _dom_ inte förstår, måste ju vara hett och eftertraktat, ingenting annat är det...och det kommer ju en "arbetskraftsbrist" nu....snart...any day now...

gummianka

Arbetsförmedlingen

2012-06-29 12:05

Det var en helt ogrundat påstående, Gummianka. Sluta att komma med helt befängda uttalanden i kommentarsfältet, arbetsförmedling utgår naturligtvis från statistik.

Filmjölk

Arbetsförmedlingen

2012-06-30 10:35

Absolut, och statistik är jättebra för att analysera vad som har hänt, om du kunde förutsäga framtiden med statistik skulle du vara rik.

Det finns ju människor som har blivit det, och det är såklart så att vi skapar vår egen framtid.
Om Arbetsförmedlingen säger att det kommer bli brist på systemutvecklare, så satsar regeringen på systemutvecklare, och så får vi fler systemutvecklare. Frågan är om det är det vi verkligen behöver.

Men som någon säger här nedan, IT-sektorn är duktiga på att skrika högst, precis som varvsindustrin och bilindustrin en gång var.

gummianka

Arbetsförmedlingen

2012-06-30 11:59

Statistik, rätt använd är bra på att förutsäga en hel del.

Om en yrkeskategori som sysselsätter minst några tusen och företag som söker folk men inga som söker, då är utsikterna rätt goda framöver.

Om den aktuella branschen dessutom ökar är det inte troligt att folk kommer friställas heller.

Sen är det alltid uppskattningar, men rätt använd kan statistik vara mycket träffsäker.

Felet är att allt för många utgår ifrån vilket resultat de vill ha och sedan letar upp statistik som stödjer deras mål och bortser från sådan som talar emot.

Då missbrukar man statistiken, vilket också är vad de flesta tyvärr gör.

Endast den som använder statistiken för egna beslut eller utan direkt vinstintresse från utgången kan man räkna med är pålitlig.

Alla med en egen agenda att bevisa något riskerar medvetet eller omedvetet att vinkla statistiken.

David Mårtensson

Men man måste ju ändå hålla med

2012-06-29 12:35

om att systemutvecklare/programmerare har det bäst på IT-marknaden just nu, vi andra döda får kämpa betydligt hårdare om vi ska ha ett jobb.

Bitterapan

Men man måste ju ändå hålla med

2012-06-29 18:04

När jag skulle byta jobb i våras behövde jag bara mata in mitt CV på platsbanken, så blev jag uppringd av en rekryterare nästa morgon. C++-utvecklare. Bland mina kollegor i min ålder är snittlönen 50k (i alla fall i STHLM).

Filmjölk

Men man måste ju ändå hålla med

2012-06-30 11:01

Håller med...blir nästan daglingen uppringd av rekryterare här i STHLM. Nu har jag dock bestämt mig att stanna kvar då jag gillar arbetsklimatet på företaget jag jobbar på nu men... Tja, det är så bra tider att det är nästan jobbigt...

Är javautvecklare :)

Mr_Vein

Men man måste ju ändå hålla med

2012-06-30 12:19

Rekryterare är säljare och det är deras jobb ringa runt, det har inte med jobberbjudande att göra, har du ett signat kontrakt har du jobb, allt annat är bara förhoppningar från såna som du.

Vissa tror det är jobberbjudanden de får när de ringer, de är bara ute fiskar, jobb med 50K/mån kan du drömma om inom detta område i Sverige, det finns enstaka seniorer som tjänar det men generellt ligger lönerna runt 35K/mån med runt 5-års erfarenhet idag om du får jobb så att säga.

Som sagt vi lever inte år 1999 längre, det är 2012.

Bitterapan

Men man måste ju ändå hålla med

2012-07-01 21:02

öööhhm... Jag har 50k i månaden idag...samma med alla mina bekanta inom samma branch... har inte du det så är det bara att beklaga...

Dessutom, jag bytte jobb igenom ett sånt samtal som jag får dagligen nu...det var ett år sen och höjde min lön med ca 8k i månaden... :)

Såå..vet inte vad du pratar om...

Mr_Vein

Nja

2012-06-29 12:37

Statistik som bygger på att de ringer o frågar företag. Inom just it är det ju alltid brist om man frågar företagen. De vill ha låga löner och många och välja på helt enkelt.

Brist är det när företagen står ut på gatan och delar ut lappar, som de gjorde förr. En kompis fick det erbjudandet en gång. Han sa jag kan inte programmera, då sa de lungt! Vi utbildar dig :D

ecu977

Nja

2012-06-29 17:28

Sån attityd är den rätta från företagen, därför vi låg främst inom IT för 12 år sen

Man måste våga satsa, inte vara trångsynt och misstänskam som svenska IT företag är idag.

Bitterapan

Nja

2012-06-29 18:07

Tror du arbetsförmedling har tid att sitta och ringa till företag ? Det är snarare databasstatistik som ligger till grund, antalet lediga tjänster och variationer inom detta. Men visst man har säkert flera oberoende "kanaler" för att bedömma arbetsmarknaden på ett robust sätt.

Filmjölk

Nja

2012-06-30 10:39

Databasstatistik framtagen av systemutvecklare?

Hur menar du att man bedömer en ledig tjänst?

Arbetsmarknaden är ju just en...marknad, och en tjänst är en vara, om ingen vill ha den varan, det jobbet, behöver vi fler av det då?

Vad är "oberoende kanaler"? Om man vänder sig till IT-sektorn, är dom oberoende då? Eller är dom just beroende av dom pengar som Arbetsförmedlingen kan tänkas satsa?

gummianka

Ams statistik bygger

2012-06-30 12:01

på intervjuer och sin egna datasbas. Dock kan ett jobb finns hos 4-5 olika bemanningsföretag.

Det finns ingen brist överhuvudtaget. Annars hade inte arbetslösheten inom IT varit 9.3%.

ecu977

Comments powered by Disqus
Om oss

Fler kanaler
Vårt nyhetsbrev
Please don't insert text in the box below!
Kontakta oss

Ring till 08-453 63 00.
Skicka gärna e-post till: csjobb@idg.se

Postadressen är:
CS Jobb, 106 78 Stockholm