– Jag hade ett fantastiskt bra utbyte av min mentor. Nu har jag jobbat som chef och ledare i olika roller och vill själv ge tillbaka. Det ger mig en personlig tillfredställelse att dela med mig av mina livserfarenheter och kunskaper till någon som är i början av karriären, säger Anders Hedenros.

Det är dessutom viktigt att göra saker utanför jobbet för att få energi och näring i livet för egen del, konstaterar han.

– Det här får mig att tänka annorlunda, säger han. För mig är det en väldigt positiv upplevelse. Det är fantastiskt att vara med och utveckla en medmänniska och att få coacha fram en aha-upplevelse.

Det är första gången som han är mentor och han ser det som en stor fördel att han och Carlos Castaneda båda jobbar inom it-området. Det är så IDG Mentor fungerar.

När de träffas kommer de ofta in på området ledarskap men för Anders Hedenros handlar det inte bara om jobbet och karriären, utan också om att stötta sin adept i att se helheten.

– Det finns så mycket annat som lätt gallras bort när man är mitt uppe i karriären. Carlos jobbar stenhårt, samtidigt som han har familj, småbarn och tusen järn i elden. Jag tror att våra träffar ger honom tillfälle att lyfta blicken och titta lite längre fram.

Anders Hedenros ser som sin uppgift att försöka få honom att bromsa lite och ta ett helhetsgrepp. Arbetslivet är långt och det är viktigt att bygga upp ett bra cv och att fortbilda sig, anser han.

– Det handlar bara om sunt förnuft som är lättare att ha när man står lite utanför och inte är mitt uppe i det. Samtidigt försöker jag att styra så lite som möjligt. Carlos är otroligt ambitiös och förbereder själv våra träffar noga och vet vad han vill prata om.

Han vill gärna fortsätta att hålla kontakten med Carlos Castaneda.

– Det ska bli oerhört intressant att följa honom och jag är gärna bollplank för honom även i framtiden.