Våga prova något nytt. ”Var inte rädd eller orolig inför ny teknik eller förändring. Ta chansen att testa nya produkter så fort du kan och ta ansvar för din utveckling", säger Eva Sjöwall, cio på Jensen Education.
Våga prova något nytt. ”Var inte rädd eller orolig inför ny teknik eller förändring. Ta chansen att testa nya produkter så fort du kan och ta ansvar för din utveckling", säger Eva Sjöwall, cio på Jensen Education.
Eva Sjöwall hade en gedigen cio-karriär i bagaget när hon kom till Jensen Education förra hösten. Efter tio år som systemutvecklare har karriären fortsatt spikrakt uppåt och bland annat har hon varit cio på KF Media, Spendrups och nu senast på Billerud.

Där hade hon ett cio-jobb på hög nivå i en stor koncern men på Jensen Education är hon tillbaka i en mer operativ roll, vilket hon trivs med.

Skälet till att hon har bytt jobb relativt ofta under de senaste 15 åren är att hon har blivit uppringd och erbjuden nya jobb, förklarar hon, inte att hon inte har trivts där hon var.

– Ibland har jag verkligen tvekat, men det har ju varit så bra jobb jag blivit erbjuden så jag har ändå velat tacka ja. Det är ju också kul att få se andra branscher och lära mer om dem.

När det gäller hennes byten av jobb tycker hon inte att det är den tekniska kompetensen som har varit det svåra.

– Den största utmaningen har ofta varit att lära sig en helt ny bransch, inte tekniken i sig. It-miljön går ofta snabbare att få klart för sig hur den fungerar.

Samtidigt är hon en person som vill hålla sig uppdaterad om den senaste tekniken. Hon tycker om att förstå vad som sägs och vill kunna prata med systemutvecklare och tekniker.

– Det är noga för mig. Jag har ju min teknikutbildning i botten och det tycker jag att en it-ansvarig bör ha. För mig är det viktigt att förstå vad utvecklarna pratar om så att jag kan diskutera arbetet med dem.

Hur gör hon då för att hålla kompetensen uppe i en värld där tekniken utvecklas så snabbt?
– Ett viktigt forum för mig är de cio-nätverk som jag är med i där jag träffar cio:er och andra kolleger. Ofta har träffarna lite olika teman, med inbjudna talare och grupparbeten. Det är ett väldigt bra sätt att hålla sig à jour och att ta del av vad andra har gjort bra eller vad de har missat.

Leverantörernas utbildningar och information är en annan kanal där hon inhämtar nya kunskaper.

– Senast träffade vi Microsoft i samband med att vi tittar på Office 365. Men även i möten med andra leverantörer sker mycket kunskapsöverföring.

Dessutom går Eva Sjöwall då och då på seminarier som tar upp aktuella tekniktrender. Det kan till exempel vara en ny rapport från analysföretaget Gartner som presenteras.

– Ofta är det mer visionärt och man får en sammanfattning som blir en bra grund för att gå vidare om det är något som är intressant.

En bra personlig egenskap för att utveckla sin kompetens och hänga med i utvecklingen är nyfikenhet, enligt Eva Sjöwall.

– Var inte rädd för ny teknik eller förändring. Testa nya produkter så fort du kan och ta ansvar för din utveckling. Säg till chefen när du känner att du behöver några dagar att sätta dig in mer i ett område.

Den som är hos en arbetsgivare som inte prioriterar tid och pengar till utbildning och annan utveckling kan bygga upp sin egen kompetens exempelvis genom kurser på nätet, konstaterar hon.

– Ändras inte arbetsgivarens inställing är det inte roligt i längden, och då bör man fundera på om man ska vara kvar.