Mobila plattformar: Behovet av teknisk kompetens om flera plattformar och operativsystem växer i takt med att vi vill ha tillgång till olika tjänster oavsett vilken enhet vi använder.

Betalningslösningar för mobila tjänster: Betallösningar blir allt mer verksamhetskritiska på webben, men även på mobila enheter.

Java: Både utvecklare och arkitekter är eftertraktade, men det är tillämpningen och verksamhetskunskaperna som är avgörande för vem som är en het kandidat.

Dotnet: Liksom inom Java är erfarenheten viktig, det räcker inte med grundkompetens. Vilka områden du arbetar inom, liksom verksamhetskompetensen, hamnar under luppen hos arbetsgivaren.

Sharepoint: Sharepointkonsulter står högt i kurs, men även kompetens inom andra plattformar, såsom Episerver och Drupal efterfrågas.

Inbyggda system: Efterfrågan är konstant. Samtidigt utbildas det för få ingenjörer med kompetens inom exempelvis elektroteknik, vilket gör det svårt att få tag på nyutexaminerade.

Affärssystem: Branschen fortsätter ha ett stort behov av duktiga affärssystemskonsulter. Allt från utveckling till analytiker.

Säkerhet: Medvetenheten om betydelsen av it-säkerhet ökar i organisationer och företag.

Infrastruktur: Företagen går mot allt mer avancerade serverlösningar och virtualiserade servermiljöer. Infrastrukturexperterna blir hetare. Kraven på molnkompetens ökar.

Test: Ett område som växer. Alltifrån testledare till testdesigner söks.