För den som vill utvecklas, men inte vet hur eller inom vilket område, är det viktigt att verkligen komma fram till vad man vill jobba med i framtiden innan det är dags att börja skicka iväg ansökningar. Det görs bäst genom att ställa ett antal frågor till sig själv, anser karriärexperten Charlotte Hågård.

Frågorna kan delas in i tre steg – inåt, utåt och framåt.

1. Titta inåt – räkna plus på ditt nuvarande jobb och hitta det du tycker är roligt.

Att börja med att titta inåt är nödvändigt för att få självinsikt och komma fram till vad som är viktigt för dig som person. Det kan vara frågor såsom hur företaget ska vara, vilka arbetsuppgifter du vill ha, vad du tycker är roligt och vilka drivkrafter du har – det vill säga, vad som får dig att ”ge allt” på jobbet.

– Gör en plus- och minuslista över ditt jobb i dag. Det som finns på pluslistan är det du ska leta efter i ditt nästa jobb, säger hon.

2. Titta utåt – lista egenskaperna som visar upp din kompetens

För att skapa en bild av dig själv som du kan förmedla utåt ska du ta fram en kompetensprofil. Den ska visa på färdigheter, kunskaper och personliga egenskaper. Det vill säga sådant som arbetsgivaren är intresserad av att höra för att veta om du passar in.

3. Titta framåt – skapa en bild av hur ditt drömjobb ska se ut

Efter att du kommit fram till vad ditt nya jobb ska innehålla gäller det att göra en så kallad framtidsinventering och börja utforma ”det ideala jobbet”, tipsar Charlotte Hågård.

– Vad är viktigast för dig? Hur väger du arbetsuppgifter, anställningsform, arbetsmiljö, trivsel med kolleger och typ av organisation, och livskvalitet utanför arbetstiden?

När väl bilden av ”ideal jobbet” är klar, är det dags komma fram till vilken bransch du vill in på och på vilken typ av företag du helst vill jobba. Sedan är det hög tid att skanna av det egna nätverket efter bra kontakter.

– Välj noga dina ord så att du inte skrämmer iväg dem. Säg inte att du söker nytt jobb, utan att du funderar på att byta, säger Charlotte Hågård.

Det är viktigt att visa att du söker information, inte jobb. Alla vill hjälpa till, men känner sig ofta pressade om du ber om jobbtips.

Om du väl får till ett möte är det viktigt att du förbereder dig med strukturerade frågor, en 30 sekunders och en två minuters presentation av dig själv. Det är just vid sådana möten som förslagen på var du kan söka jobb kommer sig naturligt.

– Jobba både med kontakter och med spontanansökningar och se alltid till att hålla nätverket levande. Du ska ha tur om du hittar en annons som precis passar in på det du söker.