1.Tänk på vad som passar in i branschen när du väljer kläder till intervjun. Känner du dig osäker – klä hellre upp dig lite för mycket. Du kan försöka få reda på vilken klädkod som gäller. Googla på företaget, ta reda på någon som jobbar där och fråga eller kolla på Facebook.

2. Om de erbjuder kaffe, tacka ja – det är en möjlighet att skapa en social relation innan ni börjar intervjun.

3. När ni slår er ner, vänta på att intervjuaren inleder samtalet. Sitt inte och vänta på frågor efter det.

4. Absolut avgörande för att få ett jobb är att du är engagerad. Om du är nervös och blir alltför ”proffsig” och fyrkantig syns inte ditt engagemang och personlighet. Våga vara personlig och berätta om de idéer du har för jobbet.

5. Tappar du tråden, säg som det är. Det är inte bara dina ord som räknas, utan även hur du hanterar det. Därför är det bäst att vara ärlig om du kommer av dig.

6. Undvik att klanka ner på din tidigare arbetsgivare. Du ska ha argument för varför du vill gå till ett företag, inte varför du vill lämna ditt gamla jobb.

7. Arbetsgivarna brukar vara förstående om du söker fler tjänster samtidigt. Om så är fallet – våga säga vad du vill med din karriär, men också vad du inte vill. Då framstår du inte som desperat.

8. Glöm inte att skicka ett tackmejl efter intervjun. Ifall det var något viktigt som du inte fick sagt, kan du passa på att lägga till det.