Förklaringen Simon Stranger fick till att han inte tilläts komma åt sitt konto var att han inte fick hitta på ett namn. Istället uppmanade Facebook honom att använda sitt ”riktiga”, helt i linje med nätverkstjänstens ”real name policy”, skriver NRK.

Men Simon Stranger är inte ensam om att ha ett namn som skapar problem på Facebook. Även personer med samenamnet Anti har fått göra enskilda uppgörelser med Facebook för att bli godkända.

Att ett känt efternamn kan skapa problem har Salman Rushdie fått erfara. Han ville använda sitt mellannamn Salman istället för sitt egentliga förstanamn Ahmed, vilket Facebook inte ville godkänna. De ansåg istället att han skulle använda sitt första namn och kalla sig Ahmed Rushdie. Efter många turer fick han slutligen rätt och tilläts titulera sig själv Salman Rushdie på sitt Facebook-konto.

”Seger! Facebook har backat! Jag är Salman Rushdie igen och mår SÅ mycket bättre. En identitetskris i min ålder är inte roligt”, skrev författaren på Twitter om sin seger.