IBM superdator
Snart börjar rättegången där en före detta anställd vill ha ersättning efter att ha sparkats för att ha utnyttjat företagets stordator utan tillstånd.
Den som vill ta med sig egen utrustning till jobbet måste vara noga med att kontrollera vilka regler som gäller. I oktober blir det rättegång där en anställd på ett större försäkringsbolag dragit sin arbetsgivare inför domstol för en uppsägning han anser vara felaktig.

– Orsaken att han fick sparken var att hans privata data hittades på företagets stordatorer, där GB-priset är sjukt mycket högre än med andra plattformar, berättar en person med god insyn i ärendet.

Uppsägningen bottnade alltså inte i att den anställde använde sin egen telefon för att ringa på jobbet utan för att han utnyttjade ett lagringsutrymme på ett otillbörligt sätt.

– Han visste inte om att det lagrades privat data då han kopplade in sin Iphone på jobbdatorn, han fick heller aldrig någon varning om att det skedde och att det kostade företaget enorma belopp enligt deras interna prissättning, säger CS källa.

Mer inom ämnet:
Privata appar ger it-enheten huvudbry
Här är programmen som ställer till problem