"Det första jobbet är avgörande, vad det än må vara", säger Sogetis hr-chef Gabriella Ekström.

"Det första jobbet är avgörande, vad det än må vara", säger Sogetis hr-chef Gabriella Ekström.

- Det kommer bli jobbigt framöver för oss som vill rekrytera. Alla är ute efter samma kompetens och det skapar en enorm konkurrens om de personer som alla vill ha, säger Gabriella Ekström, hr-chef på Sogeti, men anledning av IT & Telekomföretagens rapport Talang 2012.

För Sogeti som arbetar mycket med test tydliggjorde rapporten ett problem konsultbolaget få stångas med i framtiden. 53 procent av it-studenterna tycker inte att de får tillräckligt med kompetens inom test genom utbildningen. Där matchar inte utbildningsväsendet arbetsgivarnas behov, konstaterar Gabriella Ekström.

– Sedan tycker jag att det är väldigt mycket Java. För oss står Microsoft, såsom Sharepoint och Biztalk, för 40 procent av vår affär. De nyutexaminerade är inte tillräckligt specialiserade på dessa områden.

Rekryterar ni själva direkt från högskolan?
– Vi tar in väldigt få nyutexaminerade per år. Några anställs direkt och några genom att de gör sina ex-jobb här. Men ska man ha chans till ett jobb hos oss ska man helst ha någon typ av arbetslivserfarenhet, antingen genom att man jobbat extra under studietiden, att man drivit ett eget projekt eller haft ett annat första jobb efter examen.

Undersökningen visar på att fler it-företag anställer personer från KY-utbildningar. Hur ställer ni er till det?
– Ja vi tar in folk därifrån emellanåt. Yrkesutbildningarna ofta är mer konkreta än de akademiska.

Vad skulle du rekommendera it-studenterna?
– Att skaffa sig erfarenhet så snabbt som möjligt. Det första jobbet är avgörande, vad det än må vara. Med tanke de krav som finns just nu på arbetsmarknaden, ligger man som nyutexaminerade redan efter.