Viljan att ha två jobb samtidigt tycks vara högre i Sverige än i Europa i genomsnitt, där 50 procent säger sig vilja ha ett extrajobb vid sidan av sin huvudsysselsättning. Mest positivt inställda till två jobb är fransmännen, där uppger 76 procent att har/gärna skulle ha två sysslor. Det visar en undersökning som jobbsajten Stepstone gjort.

En av fyra svenskar önskar att de hade ett andra jobb, men har inte tid för det, medan 12 procent säger att de inte hittat något passande extrajobb än.

Högst andel människor med två yrken finns i Holland, där har över en tredjedel det. Därefter följer fransmännen och svenskarna (21 respektive 20 procent har två jobb).

Danskarna är minst intresserade av ett extra jobb, 54 procent av dem tycker det räcker med ett jobb. Av de européer som inte vill hitta ett andra arbete är den främsta anledningen att de redan tillbringar tillräckligt med tid på jobbet och för mycket tid borta från sin familj.

Webbenkäten genomfördes i augusti bland sammanlagt 10 000 personer i Sverige, Österrike, Belgien, Danmark, Frankrike, Tyskland och Holland. 638 personer av den var svenskar.