Bolidens it-chef  Ann-Christin Pantze tar emot priset av Unionens förbundsordförande Cecilia Fahlberg på Stockholmsmässan i Älvsjö i samband med Gilla Jobbet-mässan.
Bolidens it-chef Ann-Christin Pantze tar emot priset av Unionens förbundsordförande Cecilia Fahlberg på Stockholmsmässan i Älvsjö i samband med Gilla Jobbet-mässan.
Idag tog Boliden Group corporate IT emot Unionens pris Guldnappen efter att bolagets it-avdelning utsetts till den mest föräldravänliga och jämställda arbetsplatsen av 51 nominerade företag på arbetsmiljömässan Gilla Jobbet.

Motiveringen lästes upp av Unionens förbundsordförande Cecilia Fahlberg, som också delade ut priset.

– Boliden får Guldnappen för sitt moderna och visionära arbete med jämställdhet och likabehandling både på individ- och företagsnivå. Boliden är ett mansdominerat företag i en traditionellt mansdominerad bransch som både i ord och handling visar att jämställdhet inte bara är en fråga för kvinnor utan berör alla i samhället.

Det var it-medarbetaren Mari Jansson som nominerade sin arbetsgivare efter att hon anställts fastän hon var gravid. Bolidens it-chefen Ann-Christin Pantze såg det absolut inte som något problem, utan såg det som en självklarhet att hennes kvinnliga medarbetare blir gravida förr eller senare. 

Enligt Henrik Östberg, corporate responsibility-ansvarig på Boliden handlar jämställdshetsarbetet mycket om de små stegens förändringar och skapa medvetenhet.

– Förutom marknadsmässiga ersättningspaket, jobbar vi mycket på att skapa inställning och attityder framförallt bland chefer, men också bland anställda. Det gäller att få alla att förstå att jämställdhet är en förutsättning för att skapa ett hållbart företag. Jämställdhet är en del av affären för oss och finns alltid med i de affärsplaner som tas fram av våra chefer.