Giovanni Vivanco jobbar med utveckling på Nansen.
 Foto: Anna Rut Fridholm
Giovanni Vivanco jobbar med utveckling på Nansen.
Foto: Anna Rut Fridholm

Vad arbetar du med just nu?
– Jag är webbutvecklare och arbetar med att skapa gränssnitt för webbplatser.

Hur länge har du jobbat med it?
– Jag har jobbat i snart två år nu. Innan dess studerade jag och läste agil utveckling och webbutveckling.

Hur kom du in i den här rollen?
– När jag studerade systemutveckling så fastnade jag för webbutveckling. Jag bytte inriktning på studierna till webbutveckling och numera får jag utlopp för min kreativitet.

Hur ser ett typiskt uppdrag ut och hur länge pågår det?
– Normalt får jag först designskisser på en webbsida, en webbplats eller en applikation. Sedan kodar jag fram designen och ser till att hela gränssnittet kommer på plats. Efter det lämnar jag över till systemutvecklarna.

Vad är det roligaste du gjort?
– Alla projekt har varit roliga för själva jobbet är så roligt. Det är väl snarast så att de senaste projekten varit roligast i den meningen att jag fått använda de senaste teknikerna, och allra roligast är det nog att göra responsiva hemsidor.

Hur fortbildar du dig inom ditt kompetensområde?
– Jag håller mig uppdaterad genom att läsa nyheter. Nu sitter jag till exempel och tittar på video för att lära mig använda Canvas. Sedan går jag på en del kurser som företaget ger.

Hur ser dina kund- och användarkontakter ut?
– De går via projektledaren.

Ser du några speciella förändringar som är på gång inom ditt verksamhetsområde?
– Det jag ser är att de hemsidor vi gör måste kunna fungera med alla typer av enheter. Folk använder nästan mer mobiler och plattor än datorer när de besöker hemsidorna. Varje sida jag gör måste vara responsiv, det vill säga vara anpassad till den enhet besökaren använder. Sedan har många snabba internetförbindelser nu, även mobilt, och det gör att vi får bättre möjligheter att skapa en bättre användarupplevelse på webben.