Länsförsäkringar AB söker domänarkitekt inom digitalisering

1 dag kvar

Plats
Stockholms län
Annonserat
den 31 maj 2016
Stängs
den 26 september 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Det digitala mötet med kund står i centrum för Länsförsäkringars omfattande satsning inom digitalisering. Som ett led i att förstärka leveranskapaciteten inom den digitala satsningen söker vi nu en domänarkitekt inom digitalisering till IT-avdelningen på Länsförsäkringar AB.

 

Om jobbet
Som domänarkitekt inom digitala kanaler kommer du ha huvudansvaret för styrningen av arkitekturen och lösningsframtagningen inom domänen Digitala Kundkanaler. Domänen ska tillgodose alla affärers behov avseende effektiv utveckling och förvaltning av förmågan till digital kundinteraktion. Du kommer att ha en nyckelroll när det gäller att säkerställa en fortsatt framgångsrik transformation vad gäller att möta kunden i det digitala kundmötet via inloggade tjänster, nya mobilappar, chattfunktioner etc.

I rollen ingår att operativt leda domänens IT- och lösningsarkitekter samt att följa Länsförsäkringars digitala målbild och referensarkitektur. Rollen innebär vidare att arbeta med strategisk-, taktisk och operativ arkitekturstyrning inom de digitala kundkanalerna. Här ingår att säkerställa att IT-lösningar möter verksamhetens behov avseende funktionalitet, kostnadseffektivitet, förändrings- och förvaltningsbarhet samt för den arkitektoniska kanalsamverkan.

Du kommer också delta i strategiskt viktiga aktiviteter i projekt med stor arkitektonisk påverkan. Som domänarkitekt kommer du att samverka med stora delar av organisationen samt våra leverantörer. Du deltar i den strategiska dialogen med beslutsfattare inom verksamhet och it och representerar domänen Digitala Kundkanaler i Arkitekturrådet.  Du representerar även Arkitekturfunktionen i olika forum inom de digitala kundkanalerna, samt med IT- och lösningsarkitekter.

Vem är du?
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av arkitekturstyrning och framtagning av lösningsarkitektur inom digitala kanaler samt är van att leda andra arkitekter. Du följer den tekniska utvecklingen och de viktigaste leverantörerna inom området och ligger i framkant i förståelsen av hur befintliga och nya affär- och verksamhetskrav kan realiseras.

För att vara den vi söker har du:

  • Akademisk examen
  • Gedigen erfarenhet av arkitekturstyrning och förändringsledning i större organisationen
  • Gedigen erfarenhet av framtagning av lösningsarkitektur inom digitala kanaler
  • Flerårig erfarenhet av system med höga krav på tillgänglighet
  • Erfarenhet av outsourcing, styrning, beställarroll och samarbete med externa leverantörer
  • Erfarenhet av agila arbetssätt
  • Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du även har:

  • Erfarenhet av försäkrings-/bankverksamhet
  • Certifieringar inom arkitekturområdet

Som person är du strukturerad, har god analytisk förmåga och har en förståelse för komplexa flöden och beroendesamband i kombination med ett helhetsperspektiv. Du är flexibel och har förmågan att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Några av våra framgångsfaktorer är att vi alltid utgår från kundens behov, är affärsmässiga och leveransorienterade. Vi lägger därför stor vikt vid att du är målinriktad, kundfokuserad och lösningsorienterad.

Du har förmågan att driva, planer, strukturera och leda förändringsarbete. Du inspireras av samarbete, är en lagspelare med förmåga att alltid fokusera på det positiva och vara lösningsfokuserad i den dagliga verksamheten. Viktigast av allt är att du brinner för arkitektur och teknik och kan få med dina kollegor i detta arbete.

Vi erbjuder dig en unik arbetsgivare - våra kunder
Det gör att engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Välkommen till en arbetsgivare som inte är som alla andra!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av Elin Hedberg, rekryteringskonsult på Experis IT, 08-508 954 39, elin.hedberg@se.experis.com.
Du söker tjänsten genom att registrera ditt CV på www.experis.se och koppla mot tjänsten.
Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Länsförsäkringar - en unik arbetsgivare
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag 
http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/