Länsförsäkringar AB söker IT-arkitekt inom digitalisering

3 dagar kvar

Plats
Stockholms län
Annonserat
den 31 maj 2016
Stängs
den 2 oktober 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Det digitala mötet med kund står i centrum för Länsförsäkringars omfattande satsning inom digitalisering. Som ett led i att förstärka leveranskapaciteten inom den digitala satsningen söker vi nu en IT-arkitekt inom digitalisering till IT-avdelningen på Länsförsäkringar AB

 

Om jobbet
Som IT-arkitekt inom digitala kanaler kommer du vara med och ansvara för arkitektur inom domänen Digitala Kundkanaler. Domänen ska tillgodose alla affärers behov avseende effektiv utveckling och förvaltning av förmågan till digital kundinteraktion. Du kommer att arbeta med att säkerställa en fortsatt framgångsrik transformation vad gäller att möta kunden i det digitala kundmötet via inloggade tjänster, nya mobilappar, chattfunktioner etc.

Tillsammans med övriga IT-arkitekter och domänarkitekten ansvarar du för domänens arkitektur, principer och riktlinjer. Här ingår även att säkerställa att IT-lösningarna möter verksamhetens behov avseende funktionalitet, kostnadseffektivitet, förändrings- och förvaltningsbarhet samt för den arkitektoniska kanalsamverkan. I din roll ingår även ansvaret kring omvärldsbevakning för domänen samt att leda och kommunicera med externa utvecklare och systemleverantörer i mer tekniska frågeställningar. Du kommer att ha strategiska dialoger med beslutsfattare inom verksamhet och it, med våra leverantörer samt övriga arkitekter.

Vem är du?
För att vara framgångsrik i rollen bör du ha erfarenhet av att arbeta med framtagning av lösningsarkitektur inom digitala kanaler. Du har tidigare arbetat i en liknande roll där stora delar av leveransen är outsourcad. Du följer den tekniska utvecklingen och de viktigaste leverantörerna inom området och ligger i framkant i förståelsen av hur befintliga och nya affär- och verksamhetskrav kan realiseras.

För att vara den vi söker har du:

  • Relevant akademisk examen
  • Erfarenhet av arkitekturstyrning och förändringsledning i större organisationen
  • Erfarenhet av framtagning av lösningsarkitektur inom digitala kanaler
  • Erfarenhet av system med höga krav på tillgänglighet
  • Erfarenhet av outsourcing, styrning, beställarroll och samarbete med externa leverantörer
  • Erfarenhet av agila arbetssätt
  • Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du även har:

  • Erfarenhet av försäkrings-/bankverksamhet

Som person är du strukturerad, har god analytisk förmåga och har en förståelse för komplexa flöden och beroendesamband. Du är flexibel och har förmågan att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Några av våra framgångsfaktorer är att vi alltid utgår från kundens behov, är affärsmässiga och leveransorienterade. Vi lägger därför stor vikt vid att du är målinriktad, kundfokuserad och lösningsorienterad.

Vi vill att du bidrar och samarbetar väl med kollegor och samarbetspartners och är en lagspelare som är noggrann, ansvarstagande, prestigelös och initiativrik. Viktigast av allt är att du brinner för arkitektur och teknik!

Vi erbjuder dig en unik arbetsgivare - våra kunder
Det gör att engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Välkommen till en arbetsgivare som inte är som alla andra!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av Elin Hedberg, rekryteringskonsult på Experis IT, 08-508 954 39, elin.hedberg@se.experis.com.
Du söker tjänsten genom att registrera ditt CV på www.experis.se och koppla mot tjänsten.
Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Länsförsäkringar - en unik arbetsgivare
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag 
http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/