Testledare/testare till Swedavia IT

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 augusti 2016
Stängs
den 26 september 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Enheten IT Leverans håller samman alla IT-leveranser och ansvarar för en stabil IT-drift, de externa leverantörsavtalen, IT-utvecklingsresurser samt verkar för en ökad användning av IT. IT på Swedavia är drivet av verksamhetsnytta och ska på ett effektivt sätt bidra till utvecklingen av alla tjänster. 

Swedavia IT driver ett större förändringsprogram med målsättningen att ge verksamheten det stöd de behöver ur ett IT-perspektiv. Detta program består i dagsläget av flertalet delprojekt som alla leder till effektiviseringar och förbättringar i interna processer och ökar möjligheterna att skapa verksamhetsnytta.

Vi söker nu en person med praktisk områdeskunskap som testledare/testare och gärna inom Business Intelligence (BI).

Dina arbetsuppgifter
Som testledare/testare kommer du att upprätthålla tester av vårt system inom Business Intelligence. Det vill säga förvalta ett antal testfall, framtagna i olika BI-projekt. 

Du kommer få komplettera där det i några fall saknas testfall för befintliga applikationer samt vara med i pågående och nya projekt och uppdrag inom BI för att förvalta de befintliga testfallen, det vill säga ta fram nya testfall och/eller ändra befintliga.

En del av arbetet består i planering och genomförandet av tester med utvecklarna, och med användarna i acceptanstester. Du kommer även delta i analyser av datakvalitet i datalagret. 

Din profil
Du som söker har relevant eftergymnasial utbildning och ett antal års bred erfarenhet av IT-branschen och verksamhetsnära IT. Du har bra kunskap om ITIL samt erfarenhet av leveransstyrning.

Du har erfarenhet av SQL och är van att skapa testfall samt att utföra tester och van att dokumentera testfall. Det är önskvärt att du har erfarenhet av att jobba med Business Intelligence och att du har arbetat med verktyg som ReqTest, Management Studio och Jira.

För att göra rätt saker även under tidspress är det viktigt att du är flexibel och att du har god prioriteringsförmåga, samt är mycket självgående. Vidare är du kommunikativ, lyhörd, uppmärksam och har förmågan att på ett representativt sätt bemöta parter både internt och externt. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder
På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.            

Anställning och kontakt
Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Henning Nordenquist, Rekryteringskonsult Koncern IT, telefon 010-109 06 78 eller e-post henning.nordenquist@swedavia.se.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 26 september 2016