Junior Systemadministratör Linux till IIS i Stockholm

Rekryterare
Plats
Stockholm, Stockholm
Annonserat
den 29 juni 2016
Stängs
den 14 oktober 2016
Kategori
Support
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

IIS IT-avdelning omfattar 23 medarbetare och ansvarar för tillgängligheten av toppdomänerna .se och .nu samt krav på funktion, säkerhet och tillgänglighet från övriga tjänster inom verksamheten. Till avdelningen söker vi en systemadministratör Linux, som kommer att arbeta i mindre och större projekt. På IIS befinner du dig i internetsveriges absoluta centrum och kommer bland annat att jobba just med de system som ser till att alla .se- och .nu-domäner fungerar på internet.

Om företaget

Internetstiftelsen i Sverige är en oberoende allmännyttig organisation som verkar för positiv utveckling av internet i Sverige. Vi ansvarar för administration och teknisk drift av internets svenska toppdomän .se samt toppdomänen .nu. Överskottet från domänverksamheten finansierar en lång rad satsningar som främjar användningen och utvecklingen av internet i Sverige. Läs gärna mer om vår verksamhet påwww.iis.se eller lär känna oss genom kortfilmen "Det här är IIS".

Vi vill att våra medarbetare ska tycka om att gå till jobbet. Förutom intressanta och stimulerande arbetsuppgifter satsar vi på trivsel och förmåner som gör vardagen lite enklare och roligare. Gemensamma idrottsaktiviteter och lopp, museibesök, fredagspub och pingisturnering är exempel på vad vi gör tillsammans vid sidan av jobbet.

Om denna position

Som systemadministratör Linux kommer du att arbeta med bland annat;

  • Hantering av Linux-system (Ubuntu/Debian)
  • Backuphantering/återläsning
  • Databasadministration/övervakning
  • Support/beredskap
  • Incident och problemhantering
  • Releasehantering/prestandaoptimering
  • Säkerhetsarbete/dokumentation
  • Skriptspråk (bash)
  • MySQL
  • Virtualisering

IIS finns på Ringvägen i centrala Stockholm.

Annan information

Vi tror att du har samma passion för internet som vi har och högt värderar de möjligheter det ger människor. Vi söker dig som söker efter utveckling och vill lära dig nytt inom systemadministration Linux. Du är initiativrik och ansvarstagande, analytisk och strukturerad samt har god samarbetsförmåga och servicekänsla.

Idag sitter du som systemadministratör inom Linux på ett företag och känner att du vill in på ett nytt bolag där det är högt till tak och din vardag blir betydande för både dig och dina kollegor. Du brinner för internet och de möjligheter det ger människor och att du gillar att jobba tillsammans med andra för att uppnå bästa resultat.