Senior backend-utvecklare till IIS i Stockholm

Rekryterare
Plats
Stockholm, Stockholm
Annonserat
den 29 juni 2016
Stängs
den 14 oktober 2016
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du bli expert på GO? Då har du förmodligen erfarenhet av backend utveckling och är van vid att arbeta med olika tekniker. Under den senaste tiden har vi nämligen flyttat vår plattform från Perl till Go och NO SQL -- en stor förändring som gör att vi nu behöver en backend-utveckare till vårt kontor på Ringvägen i centrala Stockholm.

Om företaget

Internetstiftelsen i Sverige är en oberoende allmännyttig organisation som verkar för positiv utveckling av internet i Sverige. Vi ansvarar för administration och teknisk drift av internets svenska toppdomän .se samt toppdomänen .nu. Överskottet från domänverksamheten finansierar en lång rad satsningar som främjar användningen och utvecklingen av internet i Sverige. Läs gärna mer om vår verksamhet påwww.iis.se eller lär känna oss genom kortfilmen "Det här är IIS".

Vi vill att våra medarbetare ska tycka om att gå till jobbet. Förutom intressanta och stimulerande arbetsuppgifter satsar vi på trivsel och förmåner som gör vardagen lite enklare och roligare. Gemensamma idrottsaktiviteter och lopp, museibesök, fredagspub och pingisturnering är exempel på vad vi gör tillsammans vid sidan av jobbet.

Om denna position

Hos oss på IIS kommer du bli en del av vår kompetenta utvecklingsavdelning -- åtta kollegor som utmanar varandra och hittar nya lösningar tillsammans. Som utvecklare kommer du bland annat att jobba med backend utveckling för produktionssystemen för .se- och .nu-domänerna. Du kommer även vara delaktig i projekt och utvecklingsaktiviteter genom hela processen -- från kravställning, via systemdesign och utveckling, till leverans i nära samarbete med förvaltning och driftorganisation.

Vem är du?

Förutom att du har fem års erfarenhet av backend utveckling är det viktigt att du är intresserad av GO och har erfarenhet av My SQL.

Kunskap i Perl, Cloud server och NO SQL, är meriterande, liksom erfarenhet i Devops.

Vi tror att du har samma passion för internet som vi har och högt värderar de möjligheter det ger människor. På IIS arbetar vi aktivt för ökad mångfald och jämställdhet. Vi välkomnar därför sökanden med olika etnisk och kulturell bakgrund.