Wise IT

Kvalitetsmedveten Testledare till Bankgirot!

Rekryterare
Plats
Stockholm , Stockholm
Annonserat
den 21 juni 2016
Stängs
den 12 oktober 2016
Kategori
Analys
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en analytisk och kvalitetsmedveten person? Drivs du av att skapa engagemang, leda testarbete och nå progress? Har du arbetat med transaktionsintensiva system och har erfarenhet av testledning inom IT? Bankgirot expanderar och söker nu en testledare som vill vara med på deras förändringsresa!

KOMMER VI ATT PASSA DIG?

Bankgirot är ett europeiskt clearinghus med uppdrag att leverera marknadsledande lösningar inom betalområdet som ökar kundernas konkurrenskraft. Som det enda clearinghuset för massbetalningar i Sverige har Bankgirot en central roll i den svenska betalningsinfrastrukturen och hanterar den stora merparten av denna typ av betalningar. Varje dag året runt garanterar Bankgirot ett snabbt och säkert betalflöde i det finansiella systemet. Varje timme flödar betalningar mellan avsändare och mottagare, och varje dag ser vi till att mer än 50 miljarder kronor hamnar exakt där de ska.

Vi garanterar flödet.

DIN VARDAG

Du kommer att vara en del av ett seniort och ödmjukt team bestående av kravanalytiker, testare, testledare och testmiljöansvarig. Här kommer du operativt planera och leda testarbetet för hela releaser samt systemutvecklingsprojekt - det är du som har huvudansvaret för att kvalitetssäkra system innan produktionssättning. Detta är en roll för dig som uppskattar stor variation och bredd i ditt arbete.

Du kommer att arbeta med alltifrån testdesign, planering och framställning av testrapporter till att utveckla processer för samarbete med leverantörer för att trygga leverans. Vidare kommer du genomföra riskbedömningar och säkerställa hantering av defekter och felsökning. Rollen bjuder på stort socialt utbyte då du aktivt kommer arbeta med informationsspridning inom organisationen och även ha kontakt med externa parter, t e x banker och utvecklingsleverantörer. Bankgirot ser även gärna att du delar med dig av din kunskap och tillsammans med strategi- och metodikansvarig vidareutvecklar processer och strategier inom test.

VEM ÄR DU?

Du har arbetat runt fem år som testledare i utvecklingsprojekt och är van att göra riskanalyser utifrån ett testperspektiv. Du har en relevant akademisk utbildning samt goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift. Vi ser att du har erfarenhet av:

  • Acceptans-, systemintegration- -- och prestandatest samt erfarenhet av att testa appar
  • Arbete med transaktionsintensiva system
  • Arbete med testverktyg, gärna HP QC men även prestandatestverktyg som Jmeter och Loadrunner

Du är pedagogisk och kommunikativ, därtill har du en god samarbetsförmåga samtidigt som du är självgående. Vidare är du analytisk och helhetsorienterad, du värnar om kvalitet och är duktig på att göra kvalificerade riskbedömningar. För att trivas i rollen bör du vara flexibel, detta då du kommer arbeta i en föränderlig miljö.

I och med stundande sommartider kommer intervjuer att påbörjas under augusti.

Välkommen med din ansökan!