Wise IT

Rådgivande Infrastrukturarkitekt till Bankgirot

Rekryterare
Plats
Stockholm, Stockholm
Annonserat
den 7 juli 2016
Stängs
den 11 oktober 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du erfarenhet av stora infrastrukturprojekt? Är du lyhörd, kommunikativ och rådgivande? Stimuleras du av frihet under ansvar där du får möjlighet att ta egna initiativ? Bankgirot expanderar och söker nu en Infrastrukturarkitekt! Här kommer du arbeta med Bankgirots nya satsningsområde och vara experten gällande Infrastrukturfrågor, både mot verksamhet och kund.

KOMMER VI ATT PASSA DIG?

Bankgirot är ett europeiskt clearinghus med uppdrag att leverera marknadsledande lösningar inom betalområdet som ökar kundernas konkurrenskraft. Som det enda clearinghuset för massbetalningar i Sverige har Bankgirot en central roll i den svenska betalningsinfrastrukturen och hanterar den stora merparten av denna typ av betalningar. Varje dag året runt garanterar Bankgirot ett snabbt och säkert betalflöde i det finansiella systemet. Varje timme flödar betalningar mellan avsändare och mottagare, och varje dag ser vi till att mer än 50 miljarder kronor hamnar exakt där de ska.

Vi garanterar flödet.

DIN VARDAG

Detta är en helt ny roll som du kommer ha stor möjlighet att sätta din prägel på. Du kommer ha ansvaret för att driva frågor gällande vision, strategi och design för infrastrukturen. Inledningsvis kommer dina prioriteringar vara att skapa en förståelse för Bankgirots infrastruktur, se över dess drifterbjudande samt utforma en roadmap gällande infrastrukturen.

På sikt kommer du att arbeta gentemot kunder där du förväntas vara konsultativ och rådgivande. Ditt mål kommer då vara att förstå och definiera vad kunden har samt behöver gällande teknologi och infrastruktur, för att därefter översätta dessa behov till tekniska krav och presentera en lösning på hur Bankgirot kan drifta kundens miljö.

Andra inslag i rollen kan vara att utvärdera hård- och mjukvarukomponenter eller leda applikationsanalyser, samt aktiv omvärldsbevakning. Då detta är en central roll kommer du ha många kontaktytor, du kommer t e x samarbeta med försäljning, drift, tekniker, säkerhetsarkitekter, leverantörer och kunder. Som du märker är detta en variationsrik roll som ställer krav på ett både ett strategiskt och pedagogiskt förhållningssätt!

VEM ÄR DU?

Du är en senior person med minst 5 års erfarenhet av att i en ledande roll ta fram arkitektur för stora infrastrukturprojekt. Vi tror att du har arbetat på ett konsultbolag alternativt hos en IT-leverantör, därmed är du van med presale samt att analysera och översätta kunders affärskrav till tekniska krav. Vidare har du förmågan att definiera design för infrastruktur och är van att arbeta med leverantörer. Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.

Som person är du lyhörd och kommunikativ, du har förmåga att kommunicera med intressenter på olika nivåer. Du har ett konsultativt förhållningssätt -- d.v.s. du är pedagogisk och kundorienterad. Eftersom du kommer ha många kontaktytor ser vi att du är en relationsskapande person med god samarbetsförmåga. Då du kommer vara ensam i din roll förväntas du även vara ansvarstagande, självgående och initiativtagande - du har en förmåga att skapa din egen struktur samtidigt som du är flexibel inför förändringar i vardagen.

I och med sommartider kommer intervjuer att påbörjas under augusti. Välkommen med din ansökan!