Polismyndigheten

Junior Javautvecklare

Rekryterare
Plats
Norrköping, Östergötland
Annonserat
den 12 september 2016
Stängs
den 12 oktober 2016
Ref:
C7931/2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Polismyndigheten söker Junior Javautvecklare till it-avdelningen, Underättelsesystem, i Norrköping

Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Polismyndigheten ersätter tidigare 21 fristående polismyndigheter, Rikspolisstyrelsen och Statens kriminaltekniska laboratorium. Myndigheten har blivit en enrådighetsmyndighet vilket innebär att den leds av en chef som inför regeringen ensam bär ansvaret för myndighetens verksamhet. Myndigheten består av drygt 28 500 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.

It-avdelningen har cirka 800 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av it-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.

Är det DIG vi letar efter?

Är DU en av dom som ska vara med och driva polisens it-stöd framåt och därigenom bidra till att effektivisera den polisiära verksamheten?

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt. It-stödet hanterar bland annat polisanmälningar, utredningar, underrättelser, gränskontroll, efterlysningar, trafik, radio, informations- och ärendehantering, statistik, personal, loggning, behörighet och it säkerhet. Våra it-stöd har ett brett spann – från små enkla applikationer till stora komplexa system, från egenutvecklat till standardsystem, från gamla system till nya mobila appar.

Vi söker nu junior Javautvecklare till enheten Utveckling och applikationsförvaltning (UAF) – är det DU?

Arbetsuppgifter

Som Javautvecklare kommer du att arbeta med utveckling av nya och befintliga system, huvudsakligen skrivna i Java och närliggande tekniker och även arbeta med databaser, skript, dokumentation, testa och ha kontakt med drift och verksamheten. Vi arbetar enligt agil metodik med agila verktyg och alla i teamen är med och bidrar i sprintplanering, demos och dagliga stå-upp-möten. Vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har varför du kommer att få möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Högskoleexamen inom IT eller annan relevant högskoleutbildning

Du har erfarenhet av några av följande verktyg/miljöer:

 • JEE och närliggande bibliotek såsom Hibernate och Spring
 • Applikationsservrar: t ex JBoss
 • Ramverk/tekniker: JPA, ajax, JavaServer Faces
 • Verktyg: Eclipse, Maven, Hudson
 • Standarder: Xml, Java 5 eller senare, Java EE 5, EJB 3.0 (eller högre), Webservices, JMS
 • Databaser: MySQL eller Oracle
 • Docker, Kubernetes och Open Shift
 • Operativsystem: Linux/Unix
 • JIRA, Confluence eller motsvarande verktyg för agil utveckling
 • Flytande svenska i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du

 • Erfarenhet av att arbeta i agila team med agila metoder
 • har erfarenhet av testdriven utveckling och testautomatisering
 • har erfarenhet av att arbeta med continous delivery
 • har erfarenhet av att arbeta på ett större företag eller myndighet

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en personlig drivkraft i att öka dina kunskaper inom Javautveckling och agila arbetsmetoder. Du ser en möjlighet i att tillsammans med teamet ta dig an arbetsuppgifter där förutsättningarna inte alltid är helt klarlagda. Det är viktigt för oss att du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och att du är kommunikativ eftersom vi jobbar i agila utvecklingsteam med gemensamma mål. Du är tekniskt nyfiken, prestigelös, analytisk med god problemlösningsförmåga.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.

Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsbidrag.

Mer om anställningen

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Förtroendearbetstid tillämpas. Arbetsplatsen ligger i Norrköping Science Park, centralt i Norrköping. Kontoret har fantastiska och moderna lokaler med utsikt över Motala Ström, anpassade för verksamheten. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig rekryterare.

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Henrik Manfred, tfn 010-56 41484. Besök gärna Polisens webbplats www.polisen.se.

Facklig information lämnas av:

Kent Svärd, SACO, 010-563 42 11

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10

Kent Söderlund, Fackförbundet ST, tfn 0722-21 27 50

Kaarna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27


Ansökan

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg, klicka eller kopiera och klistra in nedan länk i en webbläsare. Vi undanber oss ansökningar via andra kanaler än denna.


https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=6485e4b1-8be5-4f10-83ca-68d68fc499c2

Sista ansökningsdag är 12 september 2016.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Välkommen med din ansökan!