Verksamhetsutvecklare

Förfaller i dag

Plats
Stockholm
Annonserat
den 29 augusti 2016
Stängs
den 25 september 2016
Ref:
A601408
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

SKL söker en Verksamhetsutvecklare med inriktning på digitalisering/IT

Arbetsplatsbeskrivning

En fråga om demokrati.

SKL är en medlemsorganisation för kommuner, landsting och regioner. Som arbetsgivar- och intresseorganisation driver vi deras frågor och erbjuder stöd och service.
Vi väcker frågor, agerar kraftfullt och bildar opinion.
Vårt uppdrag är att ge kommuner, landsting och regioner bättre förutsättningar för lokalt och regionalt självstyre. Målet är att utveckla välfärden.

Det är en fråga om demokrati.

Tjänsten som verksamhetsutvecklare är organisatoriskt placerad inom avdelningen för digitalisering, sektionen för intern IT.

Arbetsbeskrivning

Sveriges Kommuner och Landsting jobbar aktivt och strategiskt med att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter. Det handlar både om att erbjuda smarta digitala tjänster till våra medlemmar likväl som att erbjuda en effektiv och bra dag på jobbet för våra medarbetare och chefer. IT-sektionens roll är att stödja organisationen i utvecklingen att förnya och utveckla verksamheten. Dina viktigaste egenskaper är förmågan att leda, inspirera och utveckla en organisation i förändring. Det kommer att genomföras ett antal större digitala satsningar de närmaste åren där du kommer att vara en viktig kugge t.ex. en utvecklad medlemsservice och att tänka digitalt först i mycket större utsträckning.

I rollen som verksamhetsutvecklare kommer du medverka i och initiera utvecklingsinitiativ samt agera beställare och koordinera projekt. Du kommer stödja verksamheterna konsultativt i utveckling av arbetsprocesser, behovsfångst, kravinsamling, upphandling och införande av digitala lösningar. Andra delar innebär att koordinera och kompetensutveckla övriga IT-funktioner i organisationen såsom förvaltare och IT-ombud. Du ska bidra till ett effektivt, framgångsrikt och strukturerat arbetssätt för digital utveckling och i viss utsträckning operativt driva och genomföra projekt och införande, likväl som att äga och förvalta gemensamma lösningar under IT-sektionens ansvar.

Kvalifikationer

Vi värdesätter förståelse för affärs- och verksamhetskritiska processer och gärna en god teknisk kompetens kring system och IT-lösningars konstruktion och funktion. Du är erkänt duktig på att leda i förändring.
För att lyckas behöver du ha kommunikativ förmåga med målet att få organisationen att förstå nyttan med hur digitaliseringen förändrar verksamheten och samhället. Du är utvecklingsinriktad och står för ett tydligt, involverande och engagerande ledarskap.
Du har egen drivkraft, är nyfiken och ser positivt på såväl utmaningar som möjligheter.

För att lyckas i rollen bör du ha en adekvat akademisk utbildning eller att du på annat sätt skaffat dig motsvarande kunskaper. Du har en gedigen och mångårig erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter. Vi kommer lägga stor vikt på personliga egenskaper.

Tillträde snarast, efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2016-09-25

Referensnummer: A601408

Kontaktperson

Jörgen Sandström Sektionschef
070-554 79 68

Fackliga företrädare

Gill Wingbo Vision
08-452 76 89
Kerstin Blom Bokliden SACO
08-452 78 60