Systemförvaltare för logistiksystem

1 dag kvar

Rekryterare
Plats
Märsta, Sigtuna
Annonserat
den 29 augusti 2016
Stängs
den 29 september 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

SOM SYSTEMFÖRVALTARE leder och samordnar du förvaltningen av enhetens logistiksystem vilka är ca 6 stycken. Du säkerställer att förvaltningen är i enlighet med Riksbankens modell för systemförvaltning och ser till att personalen har erforderlig utbildning i systemen. Du deltar även aktivt i vidareutveckling av befintliga konfigurationer i systemet och identifierar möjliga funktionsmässiga förbättringar, samt ger support till systemanvändare inom Riksbanken. Även kontakt med Riksbankens IT-avdelning och systemleverantörer ingår, vilket omfattar kravställande, bevakning och uppföljning. Vissa resor till Riksbankens huvudkontor kommer att ske.

I arbetsuppgifterna ingår även uppdateringar och konfigurationsförändring med tillhörande testarbete, årlig uppgradering, utveckling och implementering av ny funktionalitet samt även ta fram och underhålla våra förvaltningsdokumentationer och rutinbeskrivningar.

För rätt person finns också möjlighet att biträda enhetschefen med det dagliga arbetet vid enheten. Enheten består av 14 medarbetare och 8 konsulter.

Den dagliga verksamheten består dels av operativ kontanthantering, utredning- och projektarbeten vid platskontoret och projektuppföljning som drivs av huvudkontoret. 

Verksamheten präglas av vikten av en hög säkerhet runt person, egendom och information samt är belägen i Märsta. 

VI SÖKER DIG SOM lång erfarenhet av systemförvaltning och arbetsledning. Du har jobbat med en kombination av operativa och analytiska uppgifter och jobbat med verksamhet som är beroende av IT-system. Du är van vid att säkerställa att underlag för statistik finns samt att relevanta rapporter tas fram löpande och vid behov. Högskoleutbildning inom systemvetenskap eller motsvarande är önskvärd. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och förstår vilken kvalitet som krävs för skriftlig dokumentation och muntlig framställning. Det är meriterande om du har erfarenhet som chef med personal- och bemanningsansvar.

SOM PERSON är du öppen, kommunikativ och har en inre drivkraft att lösa konkreta problem i systemmiljö. Du ser noggrannhet som en viktig komponent men klarar även av att lyfta blicken och se helheten. Du sätter verksamheten i första rum och ser system som ett verktyg att nå ett mål definierat utanför systemförvaltningens ramar med ständig utveckling och förbättring.    

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling.

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN inklusive relevanta betyg senast den 29 september 2016. Om du har frågor är du välkommen att ringa Tommy Nilsson på 08-787 09 10.