Polismyndigheten

Polismyndigheten söker två st Systemutvecklare med inriktning Qlikview till IT-avdelningen

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 30 augusti 2016
Stängs
den 26 september 2016
Ref:
C8171/2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Polismyndigheten ersätter tidigare 21 fristående polismyndigheter, Rikspolisstyrelsen och Statens kriminaltekniska laboratorium. Myndigheten har blivit en enrådighetsmyndighet vilket innebär att den leds av en chef som inför regeringen ensam bär ansvaret för myndighetens verksamhet. Myndigheten består av drygt 28 500 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.

 

IT-avdelningen blir en gemensam avdelning inom Polismyndigheten. IT-avdelningens främsta uppgift är att tillhandahålla IT-tjänster till hela Polismyndigheten. I uppdraget ingår också att samverka i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet, främst genom det så kallade RIF-samarbetet (rättsväsendets informationsförsörjning) samt att aktivt bidra till det rättsvårdande arbetet inom EU. Avdelningen ansvarar för att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga Polisers IT-system och därtill hörande IT-infrastruktur samt för att införskaffa IT-system och it-applikationer och införa dem i Polismyndighetens verksamhet.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår det att arbeta med system- och databasutveckling samt integrationslösningar till beslutsstödssystemen inom Polisen. Utveckling av Qlikview-plattformen och applikationer. Syftet är att effektivisera brottsutredningar, ledning/styrning och samordning inom den polisiära verksamheten med hjälp av beslutsstöden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Eftergymnasial utbildning inom relevant område för tjänsten

Meriterande

Det är meriterande med:

  • Erfarenhet inom beslutsstödsutveckling
  • Erfarenhet av arbete i större organisation
  • Erfarenhet av verksamhetsnära utveckling
  • Erfarenhet av det agila arbetssättet

Personliga Egenskaper

Vi söker dig som är självgående och ansvarstagande. Det är viktigt att du har en analytisk förmåga samt är en problemlösare. Vi ser gärna att du är en lagspelare som jobbar för att alla i teamet ska lyckas.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Mer om anställningen

Anställningarna är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Flextid tillämpas. Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig rekryterare.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta chef Cecilia Welin på tfn 010-5635270. Besök gärna Polisens webbplats www.polisen.se

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Kent Söderlund, Fackförbundet ST, tfn 0722-212 750;  Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 26e september 2016. Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Du söker tjänsten via Polisens rekryteringsstöd på www.polisen.se. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=d871c3d1-3f6f-4eee-b3ca-f9712af640ff