Scania IT

Erfaren .NET-utvecklare till Service Delivery - Workshop Process, Scania IT

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 30 augusti 2016
Stängs
den 26 september 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scania genomgår just nu en spännande omvandling från att vara en traditionell lastbilstillverkare till att bli en tjänsteleverantör av kompletta transportlösningar. Vår framgång förutsätter smarta IT-lösningar med all den digitaliseringen som äger rum där Scania IT kommer vara en viktigt möjliggörare på den förändringsresan. En viktig del av Scanias framtida framgång bygger på IT-lösningar som hjälper verksamheten att arbeta effektivt. En väsentlig byggsten i detta är kompetenta och professionella medarbetare med erfarenhet av IT. Därför söker vi nu dig som älskar .NET-utveckling och utmaningen att få människor och teknik att fungera ihop för att uppnå bästa resultat. Du ser dessutom möjligheterna till personlig utveckling i ett teknikintensivt globalt företag. Du kommer att tillhöra Services Delivery IT, som arbetar med IT stöd till olika delar av Scanias eftermarknadsaffär, t.ex. garanti, reservdelar, connected services eller verkstadsstöd. Exempel på våra tjänster kan vara förvaltning och vidareutveckling av befintliga applikationer, olika typer av studier av framtida IT stöd samt anpassning av verksamhetsprocesser till nya affärskrav och skapande av IT stöd för detta. Gruppen IKB ansvarar för tjänsteutveckling och IT-leveranser till Workshop Processen som finns inom Service Delivery. Vi arbetar nära våra kunder och i hela systemutvecklingsprocessen, från konceptutveckling till implementation och produktion. Gruppen ansvarar för projekt och förvaltning för nuvarande och framtida IT-tjänster som skall stödja Scanias Workshop Process. Trivs du i en utåtriktad och kamratlig atmosfär, är prestigelös och gärna delar med dig av din kompetens? Då ska du skicka in din ansökan till oss.

Dina arbetsuppgifter/Dina ansvarsområden
Du kommer att ha en central roll i vårt utvecklingsteam och kommer att ha många kontaktytor runt om i Scanias organisation. Utvecklingsteamet ansvarar för alla bitar inom applikations- och tjänsteutveckling. Du kommer att vara delaktig i kravarbete, utveckling, testning och releasehantering.  

Du kommer tillsammans med det övriga Agila teamet arbeta i nära samarbete med produkt- och processägare i frågor som handlar om funktionella riktlinjer – på kort såväl som lång sikt.

Din profil
Vi söker dig som har lång erfarenhet av .NET och Microsofts kringliggande produkter, god social kompetens och planeringsförmåga. Du är resultatorienterad och har ett genuint intresse för att utveckla dig vidare inom .NET. Eftersom utvecklingsteamet arbetar Agilt tror vi att du arbetat med utveckling i Agila sammanhang samt använt metoder som Scrum och/eller Kanban.

Vidare tror vi att du har:

  • Akademisk utbildning inom IT
  • Förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som på engelska
  • Förmåga att leda dej själv och andra
  • Engagemang och driv att tillsammans med andra utvecklas, leverera, förenkla & förbättra
  • Erfarenhet från testdriven utveckling är meriterande

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information
Kontakta Marie Sandegren (Gruppchef), 08-553 515 21 eller Nina Lidbeck (HRBP), 08-553 713 74.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.
Urval och ev. intervju kan komma att ske löpande under ansökningstiden.