Verksamhetsutvecklare - tjänstedesign

Rekryterare
Plats
Sundsvall, Västernorrland
Annonserat
den 31 augusti 2016
Stängs
den 25 september 2016
Ref:
50/16
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Bolagsverket skapar goda förutsättningar för näringslivet och vill ge företagsamma människor möjlighet att förverkliga sina drömmar. Det ska gå snabbt, bli rätt och vara enkelt att starta och driva företag. Vi möter utvecklingen i samhället med moderna tjänster och vår värdegrund är kompetens, engagemang och kundnytta. Vi finns i Sundsvall och är cirka 500 anställda. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en god arbetsmiljö som kännetecknas av respekt för alla likas värde.

Just nu satsar vi extra på att skapa framtidens tjänster och service. Vi vill möta och överträffa företagarnas förväntningar! En del av det arbetet är den nya enheten för digital tjänstedesign. Enheten, som kommer att växa under året, ansvarar för att hålla samman och utveckla helheten i Bolagsverkets kundmöten så att det blir enklare för företagare. Genom att utgå från företagarnas behov och upplevelser ser vi till att vårt utvecklingsarbete blir till verklig nytta för dem. Vi använder metoder för tjänstedesign, vi ser företagarnas hela resa och vi utvecklar tjänster tillsammans med företagare. Enheten arbetar också med att skapa förutsättningar för innovation och genomföra snabba utvecklingsinsatser som utvecklar Bolagsverkets digitala tjänster.

Nu söker vi två verksamhetsutvecklare med fokus på tjänstedesign inom Bolagsverkets kundmöten. Vill du vara med och förenkla för företagare i deras vardag? Jobba hos oss!

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetsutvecklare på vår enhet utvecklar du kundmöten och tjänster utifrån Bolagsverkets mål och våra kunders behov. Du ansvarar för att driva och utreda olika uppdrag och i arbetet använder du metoder för tjänstedesign.

Du undersöker och analyserar våra kunders behov, beteenden och förväntningar samt paketerar och presenterar resultatet. Tillsammans med kunder och medarbetare går du vidare genom att generera idéer, konkretisera idéer till koncept, ta fram prototyper samt testa dessa med kunder. Arbetet omfattar även att tillsammans med andra medarbetare utveckla metoder för tjänstedesign.

Som medarbetare på enheten bidrar du aktivt till att Bolagsverket har helhetssyn på våra kunder och deras behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning i tjänstedesign eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Du har erfarenhet av praktiskt arbete med verksamhetsutveckling kring digitala tjänster och de vanligast förekommande verktygen inom tjänstedesign. Du har även erfarenhet av att använda metoder för tjänstedesign t.ex. utveckla koncept, design och prototyper samt utvärdera och testa förslag och lösningar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är rätt person för uppdraget, det är viktigt att du har ett tydligt kundfokus. Som person är du kreativ, drivande, flexibel och självgående, dvs. du kan själv identifiera och genomföra aktiviteter som leder i målets riktning. Du är nyfiken på och förstår våra kunders och verksamhetens behov och har förmåga att omvandla kunskapen till tjänster som skapar värde för kunderna.

För att lyckas i arbetet behöver du vara kommunikativ, pedagogisk och ha en mycket god förmåga att samarbeta och lyssna aktivt. Du är duktig på att visualisera idéer, koncept och lösningar med text och bild samt att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av förändringsledning och av att föra in metoder för tjänstedesign i organisationer.

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:  2016-09-25

Referensnummer:  50/16

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  2

Kontakt

Aastrup Kristin Enhetschef för digital tjänstedesign
060-18 46 62, 072-529 31 72

Facklig företrädare

Fackliga representanter för SACO, SEKO och ST
0771-670 670

Övrigt

Vi har valt våra kanaler och undanber oss alla erbjudande om rekryterings- och annonseringstjänster.