Avdelningschef till Serverdrift

4 dagar kvar

Plats
Örebro
Annonserat
den 1 september 2016
Stängs
den 30 september 2016
Ref:
Rs:2016:57
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du medverka i en stark och livsviktig IT-organsiation?

Då har vi ett utmanande uppdrag till dig.

Region Örebro läns IT-avdelning är en av de största IT-arbetsplatserna i länet, med ca 140 medarbetare som ansvarar för att samordna/leda den snabba IT-utvecklingen inom olika verksamhetsområden. Vår verksamhet präglas av ständig utveckling, som möjliggörs av en kompetensmässigt och tekniskt stark IT-organisation, med en strävan att ligga långt framme både lokalt, regionalt och nationellt. Våra lösningar är ofta livsviktiga i bokstavlig bemärkelse och ställer stora krav på tillgänglighet och säkerhet.

Serverdrift ansvarar för design, planering, installation och underhåll av IT-infrastrukturen inom områdena server och lagring med målet att uppnå en kostnadseffektiv och säker IT-miljö. Det innefattar delområden såsom central serverplattform (700 servrar), såväl fysisk som virtuell, central lagringsplattform (500TB), central backuphantering, central övervakning- och larmhantering och central databashantering. Avdelningen ansvarar också för IT-driften av regionens centrala IT-system, ca 250 olika system, i denna IT-infrastruktur. Det sker enligt uppsatta SLA-mål i IT-driftavtal.

Uppdraget:
Du har en viktig roll med ansvar för utveckling, förvaltning och strategier inom området central server/systemdrift och central lagring samt utformning, installation och drift av Region Örebro läns centrala IT-miljö. I uppdraget ingår omvärldsbevakning, leverantörskontakter och upprättande av IT-driftavtal.

Din uppgift är att se till att gruppen utvecklas och bedriva ett aktivt ledarskap där dialog, närvaro och tillgänglighet är honnörsord. Som avdelningschef har du verksamhets-, personal- och resultatansvar för 20-talet medarbetare.

Som avdelningschef ingår du i Regionservice IT:s ledningsgrupp och förväntas där bidra med dina erfarenheter till IT-områdets utveckling.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är en tydlig och engagerad ledare. Du har en gedigen och dokumenterad ledarerfarenhet från IT-drift och produktion i en större organisation med höga krav på säkerhet och tillgänglighet.

Du har en akademisk utbildning inom IT-området, eller motsvarande kompetens. Vi ser gärna att du har bred erfarenhet inom IT-området och kring IT-lösningar, samt har arbetat med strategiska IT-frågor och metoder för IT-styrning i en större organisation. Du har förmåga att se resurs- och kompetensfrågor ur ett strategiskt verksamhetsperspektiv och att leda arbetet i riktning mot uppsatta mål. Du har goda kunskaper i och erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt, ITIL eller liknande.

Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Som person skall du kunna inge förtroende och skapa bra relationer. Du är en person med god initiativförmåga, är drivande och kan prioritera.

Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna :

IT-infrastruktur, Jörgen Landqvist, 019-6026122, jorgen.landqvist@regionorebrolan.se
Områdeschef, Gert Roos, 019-6026190, gert.roos@regionorebrolan.se

Hemsida: www.regionorebrolan.se/regionservice

Sista ansökningsdag:
2016-09-30

Ärendenummer:
Rs:2016:57

Välkommen med din ansökan!