Redo för nya utmaningar? Vi söker enhetschef!

4 dagar kvar

Plats
Göteborg, Västra Götaland
Annonserat
den 2 september 2016
Stängs
den 30 september 2016
Ref:
2016/5152
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Medicinsk Fysik och Teknik, MTMIS Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en del av Västra Götalandsregionen.

Vi arbetar med allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. I fokus är en lättillgänglig och köfri vård med hög patientsäkerhet. Som medarbetare, forskare och student erbjuds du den stora organisationens rika valmöjligheter, många intressanta projekt med inriktning mot framtidens sjukvård samt en tydlig profil mot klinisk forskning.

Om vår verksamhet

Medicintekniska produkter och medicinska informationssystem får en allt mer betydande roll i hälso- och sjukvården. Enheten Medicinsk Teknik Medicinska Informationssystem (MTMIS) är en del av verksamhetsområdet Medicinsk Fysik och Teknik (MFT). Enheten MTMIS med cirka 18 högspecialiserade medarbetare hanterar medicinska informationssystem och informationsteknik som är kopplade till moderna medicintekniska produkter inom sjukhuset. MTMIS har nära samarbete med Sahlgrenska Universitetssjukhusets vårdverksamheter, e-Hälsostrategiska avdelning, Västra Götalandsregionens IS/IT- förvaltning och IT-organisation samt leverantörer. Handläggning av frågor kring Sahlgrenska Universitetssjukhusets alla medicinska informationssystem (MIS), systemförvaltning och kontinuerlig utveckling av arbetsformer är huvudinriktningarna i MTMIS:s nutida och framtida arbete.

Medicinsk Fysik och Teknik är ett kunskapsbrett verksamhetsområde inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset med speciell inriktning mot medicinsk strålningsfysik, medicinsk teknik inklusive medicinska informationssystem (MIS) och förvaltning/utveckling av sjukhusövergripande ledningssystem (miljö och strålsäkerhet). Uppstart av verksamhet för radiofarmakatillverkning pågår även inom MFT. MFT bedriver verksamhet på de tre sjukhusen (Mölndal, Sahlgrenska, Östra) och totalt är vi cirka 170 medarbetare. MFT har nära samarbete med kliniska avdelningar samt bild och funktionsmedicinska verksamheterna. MFT strävar efter att förstärka våra forsknings- och utvecklingsinsatser de kommande åren från en redan stark bas. Vi arbetar efter Sahlgrenska Universitetssjukhusets värdegrund ”tillsammans för patienten med patienten” och vi kan erbjuda dig en kunskapsintensiv och utvecklingsorienterad verksamhet i en tvärprofessionell miljö.

Om arbetet

Befattningen är direkt underställd verksamhetschefen för Medicinsk fysik och teknik (MFT) och ingår i verksamhetsledningen och bidrar till utvecklingen för hela verksamheten. Din uppgift är att leda, planera och utveckla enheten tillsammans med medarbetare och övriga chefer på MFT mot uppsatta mål. Du har verksamhets-, personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar för enheten samt ett ansvar att främja forskning och driva utvecklings- och kvalitetsfrågor för din enhet. Som enhetschef förväntas du välja samarbetsformer enligt sjukhusets samverkansavtal. Till ditt stöd finns stabsfunktioner för ekonomi- och personalfrågor.

En viktig del av arbetet är att stödja vårdgivaren i dess ansvar för MIS i syfte att kunna möta den snabba utvecklingen inom MIS-området. Genom att strategiskt och operativt utveckla förhållningssätt och klargöra ansvarsfördelning kring styrning, ledning och hantering av MIS så att en hög patientsäkerhet, verksamhetsnytta och informations- och IT-säkerhet tillgodoses. Utvecklingen ska förhålla sig till Västra Götalandsregionens IS/IT- styrmodell och sjukhusets IS/IT-struktur. Sahlgrenska universitetssjukhuset står inför stora utmaningar inom MIS, bland annat införandet av ett nytt RIS-PACS system (patientanknutet bildhanteringssystem).

Tjänsten innebär ett femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ett relevant område eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vidare för tjänsten krävs att du har:

  • Erfarenhet av att vara en framgångsrik chef eller ledare
  • Kunskap och erfarenhet av förvaltning och regelverk kring IS/IT
  • Erfarenhet av att driva en verksamhet i förändring

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att leda över organisatoriska gränser (matrisledarskap). Även kunskap och erfarenhet av förvaltning och regelverk kring medicintekniska produkter och MIS är önskvärt. Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på engelska som på svenska samt har en god IT-vana.

För att lyckas i rollen behöver du en god förmåga att leda och självständigt fatta och bidra till avvägda beslut, prioritera samt delegera. Vi ser även att du som person har en strategisk och analytisk förmåga samt trivs i en miljö där strategiskt arbete kombineras med snabba ärenden med kort leveranstid. Du är vidare en lyhörd person, som har förmåga att skapa samverkan, dialog och laganda, liksom att skapa kontakter och bygga relationer. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden.

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Tillträde Enligt överenskommelse. Referensnummer 2016/5152.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt

Tf Verksamhetschef, Jessica Ylvén,
0768-03 24 85, jessica.ylven@vgregion.se

Fackliga företrädare

Vision, Thomas Anderson,
0706-26 14 96, thomas.anderson@vgregion.se

SACO, Magnus Eriksson,
0736-25 45 23, magnus.b.eriksson@vgregion.se

Vårdförbundet, Alexa von Wrangel,
031-342 88 67, alexa.vonwrangel@vgregion.se

 

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.