Polismyndigheten

Polismyndigheten söker IT-upphandlare till IT-inköp

1 dag kvar

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 september 2016
Stängs
den 30 september 2016
Ref:
C8231/2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Polismyndigheten ersätter tidigare 21 fristående polismyndigheter, Rikspolisstyrelsen och Statens kriminaltekniska laboratorium. Myndigheten har blivit en enrådighetsmyndighet vilket innebär att den leds av en chef som inför regeringen ensam bär ansvaret för myndighetens verksamhet. Myndigheten består av drygt 28 500 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.

Hos oss på Polisens it-inköp får du möjligheten att arbeta med några av de mest utmanande och intressanta upphandlings- och inköpsuppdragen i nära samarbete med den polisiära verksamheten. Inköpen motsvarar tillsammans en inköpsvolym på mer än 1 miljard kronor per år.

It-avdelningen, som består av drygt 800 anställda, är en gemensam avdelning inom Polismyndigheten vars främsta uppgift är att tillhandahålla It-tjänster till hela Polismyndigheten. Avdelningen ansvarar för att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga Polisers It-system och därtill hörande It-infrastruktur samt för att införskaffa It-system och It-applikationer och införa dem i Polismyndighetens verksamhet.

Sektionen It-inköp tillhör avdelningens kansli och ansvarar för Polisens inköpsverksamhet inom It-området. Sektionen består av följande grupper:

 • It-upphandling
 • Beställning och avtalsstöd
 • IT-juridik

Sektionen är en nybildad och expanderande inköpsorganisation som har en proaktiv roll när det gäller att förse myndigheten med it-lösningar. Sektionens uppdrag är att aktivt verka för en effektiv nationell inköpsprocess i syfte att uppnå bästa totalekonomi för Polisen samt bidra till att Polisens övergripande mål uppfylls på ett rättssäkert sätt.

Gruppen It-upphandling ansvarar för Polisens samtliga It-upphandlingar och avrop från it-ramavtal. Vi söker nu flera upphandlare till gruppen. Är du vår blivande kollega?

Arbetsuppgifter

I din roll som it-upphandlare ansvarar du för att:

 • Självständigt genomföra såväl It-upphandlingar som avrop genom förnyad konkurrensutsättning från it-ramavtal av ofta hög komplexitet, i enlighet med lagen om offentlig upphandling och lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet.
 • Projektleda större It-upphandlingar.
 • Medverka i flera parallella uppdrag i hela processen, från förstudie och framtagande av förfrågningsunderlag till framtagande av avtal.
 • Ge stöd och råd i upphandlings- och avropsfrågor.
 • Samarbeta med interna kunder och kollegor från andra delar av organisationen men även med andra myndigheter vid samordnade inköp.
 • Samverka med övriga roller inom inköpsorganisationen.
 • Vid behov genomföra interna utbildningar i upphandlings- och avropsfrågor.
 • Bidra i arbetet med inköpsorganisationens utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom juridik, ekonomi eller teknik, eller YH/KY-utbildning inom offentlig upphandling eller motsvarande, eller längre utbildning som anses relevant för arbete med kvalificerade it-upphandlingar och avrop genom förnyad konkurrensutsättning.

Meriterande

 • Vi har ett nära samarbete inom sektionen där stöd i juridiska frågor, bl.a. gällande regelverket för offentlig upphandling, finns nära till hands. Tidigare erfarenhet av lagen om offentlig upphandling och/eller lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet är därför inte ett krav. Det är dock meriterande om du har förvärvat kunskaper inom ovanstående lagar och har erfarenhet av att genomföra it-upphandlingar och/eller avrop genom förnyad konkurrensutsättning från it-ramavtal enligt detta regelverk, gärna på eller för stora organisationer.
 • Det är meriterande om du har intresse för handledning.
 • Kunskaper inom och/eller erfarenhet av processorienterat arbetssätt är meriterande.

Personliga egenskaper

 • Du har god analytisk förmåga samt är noggrann och strukturerad.
 • Du är initiativrik, resultatinriktad och drivande med hög integritet.
 • Du har förmågan att arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegor.
 • Du har förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
 • Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet då arbetet innebär många kontakter inom myndigheten.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.

Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Mer om anställningen

Arbetsort: Kungsholmen, Stockholm

Arbetstid: Dagtid, flextid
Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kommer att genomföras före anställning.

Anställningen är en tillsvidareanställning med provanställning om sex månader. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta Michal Kasina, chef IT-upphandling. Tfn 010-563 48 49. Besök gärna Polisens webbplats www.polisen.se

Facklig information lämnas av: Anna Owens, SACO, tfn 076-767 44 70; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567-70-92; Lotta Hyltenfeldt, SEKO, tfn 010-563 79 35.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV senast den 30 september. Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Du söker tjänsten via Polisens rekryteringsstöd på www.polisen.se. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut eller har frågor om ansökningsförfarandet ta kontakt med ansvarig HR-konsult.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan senast den 30 september 2016!